Токио уводи забрану пушења у ресторанима и баровима

Танјуг
Токио уводи забрану пушења у ресторанима и баровима

ТОКИО - Посjетиоци токијских ресторана и барова у њима цигарету могу да запале још само данас, будући да од сутра, 1. априла, на снагу ступа забрана усмjерена против конзумирања дувана.

Та се мjера односи на класичне цигарете, дакле не и на у Јапану изузетно популарне производе засноване на загријавању, а не сагоријевању дувана, док су електричне цигарете са течним никотином такође забрањене, преноси Ројтерс.

Забрана је предвиђена као дио припрема за овогодишње Олимпијске игре у Токију, које су у међувремену одложене, а погађа само објекте који формално ангажују радну снагу, што значи да су из ње изузети ресторани и барови у породичном власништву у којима свакодневне послове обављају чланови породица власника.

Јапан заостаје за многим земљама свијета у погледу смањења пушења, а ову мјеру заједно са још неким прописима на националном нивоу, парламент је усвојио још 2018, подсјећа Ројтерс, наводећи да је највећи јапански произвођач дувана, компанија Џапан Тобако трећином у власништву владе и доприноси значајном дјелу пореских прихода

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана