Шта се дешава са цријевима ако сваки дан једемо супу?

GS
Foto: Unsplash

Нема ко није волио домаћу супу које су маме и баке спремале. Домаћа супа хидрира организам, утиче на пробаву и корисна је код дигестивних проблема.

Научник са Медицинског центра Универзитета у Небраски открио је још неке додатне предности домаће супе за здравље.

Али шта се све дешава у тијелу усљед њеног честог конзумирања или на примјер сваки дан? Прављење супе пуне поврћа може побољшати здравље цријева, пише познати сајт за исхрану Еат This, Нот, That.

"Супа пуна поврћа је одлична за ваша цријева из више разлога. Уносом супе добијате више влакана у исхрани, што је одлично за варење и ситост, а многа поврћа које се обично налази у њима као што су празилук и лук садрже пребиотичка влакна која хране добре бактерије у цревима", сматра истраживач Меги Михалчик.

Такође, супа је одличан извор протеина, посебно она са костима, истиче Елизабет Ворд, коаутор Плана исхране за менопаузу.  Истраживач са Медицинског центра Универзитета у Небраски открио је да класична пилећа супа има бројне предности када сте прехлађени. Истраживања показују да је супа од поврћа најздравија супа коју можете јести.

Супе од поврћа пуне су минерала, витамина и биоактивних биљних једињења. Ове супе такође подстичу хидратацију и ситост, више него било које друго јело или пиће. Ако се прави од животињских костију садржи колаген који обнавља хрскавицу, а утиче и на свјежину коже, па тако успорава старење. Бонус је и што утиче на смањење целулита, преноси Најжена.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана