Прескакање оброка изазива појачан апетит и хроничан умор - лоша навика или заблуда

ГС
Foto: Илустрација

У покушају губљења сувишних килограма многи људи прескачу оброке. Ако често прескачемо оброке свом тијелу правимо велики проблем са озбиљним посљедицама.

Анастасиос Микроулис, оснивач и директор клинике у Здравственом центру у Њујорку објаснио је шта се догађа у нашем тијелу ако стално прескачемо оброке, преноси РТС.

„Редовно прескакање оброка, посебно у комбинацији с ограничењем калорија, може да има велики утицај на физичко и ментално здравље. Када прескачете оброке, у тијелу нема есенцијалних макро и микро нутријената потребних за правилно функционирање организма. То може довести до разних негативних посљедица, физичких и психолошких”, упозорава Микроулис.

Прескакање оброка може да изазове осећај хроничног умора, лоше расположење, појачан апетит, преједање,отежано одржавање жељене тјелесне тежине.

Нутриционисткиња Џен Блејс истакла је да се као посљедица прескакања оброка може јавити "мождана магла", умор, глад, раздражљивост и хормонски дисбаланс.

„Када тијело осјети глад појачава се природни инстинкт за храном. Постоје људи који тврде да када не једу дуго осјећају да имају више енергије. Важно је да знамо да неправилна исхрана ремети наш метаболизам и здраве навике“, истакла је Џен Блејс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана