Ове намирнице су најефикасније у борби против акни

Agencije
Ове намирнице су најефикасније у борби против акни

Многи од нас воле да грицкају између оброка, неријетко нимало здраве намирнице. А како се све што једемо покаже на нашој кожи, много је оних који имају проблем с акнама на лицу.

Нутрициониста Мег Хагар савјетује намирнице за борбу против ових проблема, а назива их "грицкалицама против акни за љепоту грчких богиња". У њих убраја смокве, маслине и шљиве.

Управо ове намирнице чине основу медитеранског начина исхране који директно доприноси љепшој кожи. Мег Хагар каже да је комбинација ових намирница веома важан фактор против акни. Прво јер имају низак гликемијски индекс.

"То значи да спречавају шећер у крви да постане превисок", објашњава она.

Затим, богате су влакнима.

"Влакна су сјајна јер нас дуже држе ситима, али за особе које имају проблем с акнама веома је важно да воде рачуна о природном процесу детоксификације свог организма. Влакна помажу у покретљивости цријева, а за здраву и чисту кожу неопходно је сваког дан појести чинијицу или више квалитетних производа пуних влакана", истакла је Мег Хагар.

И треће, богате су антиоксидантима и полифенолом те имају заштитну и противупалну улогу, те лијече све упале, укључујући и упале на кожи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана