Ove namirnice su najefikasnije u borbi protiv akni

Agencije
Ove namirnice su najefikasnije u borbi protiv akni

Mnogi od nas vole da grickaju između obroka, nerijetko nimalo zdrave namirnice. A kako se sve što jedemo pokaže na našoj koži, mnogo je onih koji imaju problem s aknama na licu.

Nutricionista Meg Hagar savjetuje namirnice za borbu protiv ovih problema, a naziva ih "grickalicama protiv akni za ljepotu grčkih boginja". U njih ubraja smokve, masline i šljive.

Upravo ove namirnice čine osnovu mediteranskog načina ishrane koji direktno doprinosi ljepšoj koži. Meg Hagar kaže da je kombinacija ovih namirnica veoma važan faktor protiv akni. Prvo jer imaju nizak glikemijski indeks.

"To znači da sprečavaju šećer u krvi da postane previsok", objašnjava ona.

Zatim, bogate su vlaknima.

"Vlakna su sjajna jer nas duže drže sitima, ali za osobe koje imaju problem s aknama veoma je važno da vode računa o prirodnom procesu detoksifikacije svog organizma. Vlakna pomažu u pokretljivosti crijeva, a za zdravu i čistu kožu neophodno je svakog dan pojesti činijicu ili više kvalitetnih proizvoda punih vlakana", istakla je Meg Hagar.

I treće, bogate su antioksidantima i polifenolom te imaju zaštitnu i protivupalnu ulogu, te liječe sve upale, uključujući i upale na koži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana