Намирнице које требате избацити из исхране ако желите фит фигуру

ГС
Намирнице које требате избацити из исхране ако желите фит фигуру

Сви знамо које намирнице су најштетније како по наше здравље, тако и по нашу линију. Ипак, ту чињеницу вјешто игноришемо све док се не приближи љето.

Поред генетике и физичке активности, храна коју конзумирамо може има пресудан утицај на нашу тежину.

Правилна исхрана и више је него важна за губитак килограма или одржавање добре линије, стога ако желите да смршате, избјегавајте ове четири намирнице и до љета ћете сигурно смршати бар неколико килограма.

1. Газирана пића

Она су највећи извор празних калорија. Пуне тијело великом количином калорија, а немају никакву хранљиву вриједност. Веће су шансе да ћете се угојити ако редовно пијете сокове.

2. Алкохол

Сигурно сте примјетили колико је вашем организму пријао период без клубова и излазака - јер нисте уносили алкохол. Ако желите да скинете килограме, морате конзумирање алкохола свјести на минимум. Осим што уносите велике количине додатних калорија, он подстиче и да једете више и успорава метаболизам.

3. Транс масти

Оне се налазе у прженим и прерађеним намирницама. Транс масти подстичу гојење, а узрокују и складиштење масти из других дијелова тијела у трбушну регију.

4. Рафинисане житарице

Оне укључују брашно, бијели хљеб, бијелу рижу, бијелу тјестенину и њихове деривате. Приликом процеса обраде ове намирнице губе влакна и хранљиви садржај, а остају шећер и скроб, који се претварају у масноћу и доводе до гојења. Требало би да једете производе од житарица цијелог зрна, преноси стил.курир.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана