Namirnice koje trebate izbaciti iz ishrane ako želite fit figuru

GS
Namirnice koje trebate izbaciti iz ishrane ako želite fit figuru

Svi znamo koje namirnice su najštetnije kako po naše zdravlje, tako i po našu liniju. Ipak, tu činjenicu vješto ignorišemo sve dok se ne približi ljeto.

Pored genetike i fizičke aktivnosti, hrana koju konzumiramo može ima presudan uticaj na našu težinu.

Pravilna ishrana i više je nego važna za gubitak kilograma ili održavanje dobre linije, stoga ako želite da smršate, izbjegavajte ove četiri namirnice i do ljeta ćete sigurno smršati bar nekoliko kilograma.

1. Gazirana pića

Ona su najveći izvor praznih kalorija. Pune tijelo velikom količinom kalorija, a nemaju nikakvu hranljivu vrijednost. Veće su šanse da ćete se ugojiti ako redovno pijete sokove.

2. Alkohol

Sigurno ste primjetili koliko je vašem organizmu prijao period bez klubova i izlazaka - jer niste unosili alkohol. Ako želite da skinete kilograme, morate konzumiranje alkohola svjesti na minimum. Osim što unosite velike količine dodatnih kalorija, on podstiče i da jedete više i usporava metabolizam.

3. Trans masti

One se nalaze u prženim i prerađenim namirnicama. Trans masti podstiču gojenje, a uzrokuju i skladištenje masti iz drugih dijelova tijela u trbušnu regiju.

4. Rafinisane žitarice

One uključuju brašno, bijeli hljeb, bijelu rižu, bijelu tjesteninu i njihove derivate. Prilikom procesa obrade ove namirnice gube vlakna i hranljivi sadržaj, a ostaju šećer i skrob, koji se pretvaraju u masnoću i dovode do gojenja. Trebalo bi da jedete proizvode od žitarica cijelog zrna, prenosi stil.kurir.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana