Најбоља храна за доручак за сагоревање тјелесне масти

ГС
Најбоља храна за доручак за сагоревање тјелесне масти

Почетак сваког дана са здравом храном за доручак кључ је сваког процеса мршављења.

 Храњив доручак може вам дати енергију и спријечити вас да донесете нездраве одлуке ако прескочите овај важан оброк.

Лиса Р. Jоунг, докторица и ауторица "Финали Фул, Финали Слим" појашњава која храна је најбоља за смањење тјелесне масноће.

Започните своја јутра са сагоријевањем масти додавањем ове здраве хране у своју рутину.

Бобичасто воће

Било да су ваше омиљено бобичасто воће боровнице, јагоде, купине, малине, бруснице, знате да једете нешто хранљиво. Узмите, на примјер, бруснице. Бруснице се називају "суперхраном" јер садрже пуно антиоксиданса заједно с антоцијанинима, који имају протуупална својства.

Додавање свјежег бобичастог воћа у смоотхие или овсене пахуљице паметан је избор ако желите да смршате, с обзиром на то да имају мало калорија. Само једна шоља боровница ће вам дати четири грама дијеталних влакана и 25 посто препоручене дневне вриједности витамина Ц, објашњава здравствени систем клинике Маyо. Осим тога, једна цијела шољица има само 80 калорија.

Цхиа сјеменке

"Чиа сјеменке су изузетно хранљиве, садрже омега 3 масне киселине, калцијум, магнезијум, манган и растворљива влакна. Истраживање је показало да је укључивање растворљивих влакана у вашу исхрану повезано са губитком тежине. Штавише,  сјеменке такође садрже високу количину протеина која може смањити глад", објашњава Yоунг.

Дакле, сљедећи пут када будете уживали у домаћем смоотхие здјели или парфеу од јогурта за доручак, не заборавите да га допуните с мало чиа сјеменкама.

Јаја

Јаја су још једна сјајна "суперхрана" за доручак јер су препуна хранљивих материја. Осим тога, лако се спремају и изузетно су свестрана. Умутите их, додајте у тост с авокадом, претворите их у омлет са поврћем или уживајте у њима са зобом за слану посластицу.

"Јаја се могу направити на различите начине, тако да вам неће досадити. Осим тога, јаја су препуна толико сјајних витамина и минерала који су изузетно корисни за наше здравље. Јаја такође садрже велику количину протеина који могу промовирају осјећај задовољства и пуноће", објашњава Yоунг.

Авокадо

На крају, али не и најмање важно, не заборавите на авокадо.

"Авокадо се сматра храном богатом калоријама и богатом калијумом, фолатом и витаминима Ц и К. Авокадо је пун влакана и незасићених масти које су здраве за срце које помажу да останете сити између оброка", каже Јоунг.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана