Кожа мекана попут бебине

ГС
Foto: илустрација

Током хладних мјесеци већи део наше коже је прекривен гардеробом.

Због тога она може да промијени своју боју и постане сивкаста, што је посљедица исушености. Зато је важно, како током љета, тако и током зиме кожи пружити адекватну његу.

Механички пилинг можемо да направимо сами уз помоћ намирница које већ имамо у својој кухињи, као што су маслиново уље, шећер или со.

Уколико желите да ваша кожа буде свјежа и лијепа користите пилинг бар једном недјељно током туширања.

Маслиново уље има благотворано дејство на кожу, његује је, храни и чини да буде мекана на додир. Код куповних пилинга важно је да су честице које се у њему налазе намијењене управо за његу коже тијела. Оне се разликују од оних које су предвиђене за његу лица.

 Током туширања лагано нанесите пилинг на ноге, руке и остале дијелове тијела. Трљајте кружним покретима око пола минута. На тај начин ћете уклонити мртве ћелије са коже и учинићете да она изгледа лијепо и здраво. Осим тога, оваква кожа много мање је склона појави бубуљица и акни од оне на којој се пилинг готово никад не ради.

Многе жене приликом пилинговања коже користе рукавице специјално направљене за ту намјену, које имају посебно храпаву текстуру, а нису превише абразивне за кожу тијела.

Након пилинга обавезно нанесите крему или лосион за тијело, како би се кожа исхранила.

Идеалне формуле за негу коже након пилинга су препарати који у себи садрже састојке као што су витамни Е и хијалуронска киселина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана