Koža mekana poput bebine

GS
Foto: ilustracija

Tokom hladnih mjeseci veći deo naše kože je prekriven garderobom.

Zbog toga ona može da promijeni svoju boju i postane sivkasta, što je posljedica isušenosti. Zato je važno, kako tokom ljeta, tako i tokom zime koži pružiti adekvatnu njegu.

Mehanički piling možemo da napravimo sami uz pomoć namirnica koje već imamo u svojoj kuhinji, kao što su maslinovo ulje, šećer ili so.

Ukoliko želite da vaša koža bude svježa i lijepa koristite piling bar jednom nedjeljno tokom tuširanja.

Maslinovo ulje ima blagotvorano dejstvo na kožu, njeguje je, hrani i čini da bude mekana na dodir. Kod kupovnih pilinga važno je da su čestice koje se u njemu nalaze namijenjene upravo za njegu kože tijela. One se razlikuju od onih koje su predviđene za njegu lica.

 Tokom tuširanja lagano nanesite piling na noge, ruke i ostale dijelove tijela. Trljajte kružnim pokretima oko pola minuta. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije sa kože i učinićete da ona izgleda lijepo i zdravo. Osim toga, ovakva koža mnogo manje je sklona pojavi bubuljica i akni od one na kojoj se piling gotovo nikad ne radi.

Mnoge žene prilikom pilingovanja kože koriste rukavice specijalno napravljene za tu namjenu, koje imaju posebno hrapavu teksturu, a nisu previše abrazivne za kožu tijela.

Nakon pilinga obavezno nanesite kremu ili losion za tijelo, kako bi se koža ishranila.

Idealne formule za negu kože nakon pilinga su preparati koji u sebi sadrže sastojke kao što su vitamni E i hijaluronska kiselina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana