Када је вријеме да очистите организам од токсина?

Agencije
Када је вријеме да очистите организам од токсина?

Када вам је организам препун отровних супстанци из воде или ваздуха, ако сте претјерали са уносом хране, пића и цигарета или сте дуго користили одређене лијекове, тијело ће почети да реагује на начин који баш и није пријатан.

Уколико се у посљедње вријеме прекомјерно знојите и вруће вам је без неког објашњивог разлога, могуће је да тијело покушава да избаци отрове прегријавањем и знојењем. Овакве симптоме не би требало игнорисати да вам се здравље не би погоршало, већ се потрудите да очистите организам од токсина.

То можете урадитии на више начина, од избацивања штетне хране и пића из јеловника на неко вријеме, до појачаног уноса воде, свјежег воћа и поврћа, али и примјене пробиотика уз консултацију са љекаром.

Физичка активност је такође корисна због боље циркулације и додатног подстицања избацивања нежељених супстанци из организма.

Тијело користи различите начине да нам стави до знања да нам је потребно чишћење.

Несаница

Несаница се често повезује са проблемима са јетром и знак је да је организму потребна детоксикација. Уколико имате проблем са спавањем, почните да чистите тијело од нагомиланих отрова из свега онога што уносите у себе, било кроз уста, било кроз кожу у облику разних крема, лосиона, парфема и других препарата.

Хроничан умор

Нормално је да се током дана, посебно радног, човјек понекад осјећа уморно. Али ако не успијева да се одмори уз све напоре, чак и након јутарњег буђења, умор постаје хроничан и тад нешто није у реду. Постоји могућност да је организам претрпан токсичним супстанцама.

Проблеми са килограмима

Ако покушавате да изгубите килограме упорним вјежбањем и правилном исхраном, а резултата нема, веома је могуће да се ради о презасићености тела отровним супстанцама. Као и код сталног умора, и у овом случају токсини могу ометати правилан хормонални рад.

Накупљање сала у пределу стомака

Накупљање нежељених, штетних супстанци у организму може да доведе до стварања масног ткива у предјелу стомака. У том случају потребна вам је детоксикација коју можете да спроведете уз консултацију са стручњацима различитих грана медицине.

Имате задах

У том случају, чак и уз правилну оралну хигијену лош задах и даље постоји. То је знак да нешто у организму не функционише како треба. Може бити повезано са системом органа за варење, али и указивати на то да се јетра бори како би очистила тело од отрова.

Честе главобоље

Уколико вас често боли глава, могуће је да вас тело упозорава на превелику количину нагомиланих отрова. Присуство токсина у организму један је од најчешћих узрока главобоље.

Затвор

Проблеми са цријевима и затвор могу да проузрокују желудачне тегобе, главобоље, болове и осећај умора. То се догађа и у случају ако је организам презасићен токсинима јер тада не може адекватно да вари храну која улази у тело па се читав организам мучи.

Сметају вам мириси

Ако интензивно реагујете на мирисе попут парфема, могуће је да вам тело поручује да сте постали претјерано осетљиви на хемикалије. То је знак да је отрова у телу превише и ваш организам не жели додатне количине. Неки од знакова осетљивости на мирисе су мучнина и главобоља пошто удахнете ситне честице вештачких мириса.

Болови у мишићима

Токсини неповољно утичу на мишиће и зглобове, па ако нисте вежбали или некако другачије се физички оптеретили, а боле вас мишићи, то може бити знак да телу треба чишћење од отрова.

Проблеми са кожом

Константан проблем са акнама је такође јасан показатељ тога да је тело преоптерећено токсинима који у њега долазе путем хране или из производа за његу коже. На присуство токсина у организму могу указати и појава осипа, екцема или псоријазе.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана