Британац о борби са короном: Српски љекари су ми спасли живот

Тањуг
Британац о борби са короном: Српски љекари су ми спасли живот

ЛОНДОН - Британски Јутјубер Бенджамин Риц, који се прошле године у Србији заразио вирусом корона, испричао је како се лијечио у ковид болници у нашој земљи и како су му српски лекари спасли живот.

Риц, који има више од три милиона пратилаца, огласио се послије више од мјесец дана одсуства са платформе, и открио да се током боравка у Србији заразио вирусом корона, јер, како каже, није довољно пазио.

"Дошао сам у Србију јер нису били у блокади. Онда сам се заразио, да будем искрен, мојом кривицом, јер нисам довољно пазио", рекао је Риц у видео снимку, преноси портал Телеграф.

Британац је казао да је данима био у свом апартману, али да му се стање из дана у дан погоршавало и да су га пријатељи наговорили да оде код љекара.

Прво је, каже, отишао на једну приватну клинику одакле је пребачен у једну од београдских ковид-болница где је,како је испричао, убрзо завршио на интензивној нези.

"Пробудио сам се једног јутра, а човјек који је лежао поред мене, старији, али не толико стар, је умирао. Око њега су били љекари и сестре, оживљавали су га, дуго су се борили за њега, али нажалост није му било спаса. Тада сам схватио да то и мени може да се догоди", испричао је Бенджамин.

Додао је да је у једном тренутку његов живот био на клацкалици, али да су лијекови почели да делују и да је послије неколико дана са интензивне његе поново пребачен на одељење.

"Био сам сломљен, видео сам најгрозније ствари. Лјуде који нису имали шансе да се извуку, а било је и млађих од мене...Гледао сам љекаре како им избацују хитно воду из плућа да би им спасили животе, пункција, било је као хорор филм", испричао је Британац.

Он је похвалио медицинско особље које је бринуло о пацијентима на интензивној нези, а за српске љекаре је казао да су "савршени".

"Све вријеме су бринули о мени. Ту је увијек била сестра која ме је провјеравала, давала ми љекове, антибиотике, невјероватни су", пренио је Риц своје искуство у ковид болницу у Србији.

Британац је рекао да су Срби невјероватни и да их је одувијек волио.

"Дали су ми кревет у којем је могао да лежи неки Србин, смјестили су ме на одјељење интензивне неге, бринули су о мени. Лјекари и сестре су били савршени. Било је тренутака када сам страховао да сам готов, али они су ме смиривали, све вријеме су бринули о мени. Срби су невјероватни, одувек сам их волио, али тек сада...", рекао је Риц и на српском језику изговорио: "Живела Србија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана