Britanac o borbi sa koronom: Srpski ljekari su mi spasli život

Tanjug
Britanac o borbi sa koronom: Srpski ljekari su mi spasli život

LONDON - Britanski Jutjuber Bendžamin Ric, koji se prošle godine u Srbiji zarazio virusom korona, ispričao je kako se liječio u kovid bolnici u našoj zemlji i kako su mu srpski lekari spasli život.

Ric, koji ima više od tri miliona pratilaca, oglasio se poslije više od mjesec dana odsustva sa platforme, i otkrio da se tokom boravka u Srbiji zarazio virusom korona, jer, kako kaže, nije dovoljno pazio.

"Došao sam u Srbiju jer nisu bili u blokadi. Onda sam se zarazio, da budem iskren, mojom krivicom, jer nisam dovoljno pazio", rekao je Ric u video snimku, prenosi portal Telegraf.

Britanac je kazao da je danima bio u svom apartmanu, ali da mu se stanje iz dana u dan pogoršavalo i da su ga prijatelji nagovorili da ode kod ljekara.

Prvo je, kaže, otišao na jednu privatnu kliniku odakle je prebačen u jednu od beogradskih kovid-bolnica gde je,kako je ispričao, ubrzo završio na intenzivnoj nezi.

"Probudio sam se jednog jutra, a čovjek koji je ležao pored mene, stariji, ali ne toliko star, je umirao. Oko njega su bili ljekari i sestre, oživljavali su ga, dugo su se borili za njega, ali nažalost nije mu bilo spasa. Tada sam shvatio da to i meni može da se dogodi", ispričao je Bendžamin.

Dodao je da je u jednom trenutku njegov život bio na klackalici, ali da su lijekovi počeli da deluju i da je poslije nekoliko dana sa intenzivne njege ponovo prebačen na odeljenje.

"Bio sam slomljen, video sam najgroznije stvari. Ljude koji nisu imali šanse da se izvuku, a bilo je i mlađih od mene...Gledao sam ljekare kako im izbacuju hitno vodu iz pluća da bi im spasili živote, punkcija, bilo je kao horor film", ispričao je Britanac.

On je pohvalio medicinsko osoblje koje je brinulo o pacijentima na intenzivnoj nezi, a za srpske ljekare je kazao da su "savršeni".

"Sve vrijeme su brinuli o meni. Tu je uvijek bila sestra koja me je provjeravala, davala mi ljekove, antibiotike, nevjerovatni su", prenio je Ric svoje iskustvo u kovid bolnicu u Srbiji.

Britanac je rekao da su Srbi nevjerovatni i da ih je oduvijek volio.

"Dali su mi krevet u kojem je mogao da leži neki Srbin, smjestili su me na odjeljenje intenzivne nege, brinuli su o meni. Ljekari i sestre su bili savršeni. Bilo je trenutaka kada sam strahovao da sam gotov, ali oni su me smirivali, sve vrijeme su brinuli o meni. Srbi su nevjerovatni, oduvek sam ih volio, ali tek sada...", rekao je Ric i na srpskom jeziku izgovorio: "Živela Srbija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana