ПРЕДСТАВЉАМО: Андреј Недић, кандидат Тениског савеза Републике Српске: Попео се на 586. мјесто АТП листе

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Андреј Недић, кандидат Тениског савеза Републике Српске: Попео се на 586. мјесто АТП листе

ДОБОЈ - Годину на измаку Андреј Недић памтиће цијелог живота јер је у њој направио први озбиљан искорак у свијет тениса.

Момак из Добоја пробио се на 586. мјесто АТП листе са 59 бодова, освојио је два ИТФ фјучерс турнира, играо неколико финала и полуфинала, наступио у главном жријебу бањалучког челенџера и одиграо други меч за Дејвис куп репрезентацију БиХ.

- Увијек може боље, а да ми је неко прошлог јануара рекао да ћу бити међу 600 најбољих на свијету, не бих му вјеровао јер ми је све то било много далеко и тешко. Играш пет мечева у пет дана и одмах након тога идеш на сљедећи турнир. Немаш времена да размишљаш о претходном или да се одмориш, а већ стартујеш на идућем. Сада сам видио како све то иде и то је велико искуство за мене јер сам научио како да правим планове за убудуће - изјавио је Недић.

Крајем маја у само осам дана освојио је фјучерсе у Приједору и Брчком, док прије тога није имао запаженијих резултата.

- Може се рећи да је ово била моја година из снова. Двије титуле, неколико финала и полуфинала нешто је што се само може пожељети. Почетком године циљ ми је био да будем међу најбољих хиљаду на свијету, што сам добро пребацио и пробио се међу 600 најбољих. Хвала селектору Дејвис куп репрезентације Зоран Зрнићу који ми је дао прилику да играм. Иако сам изгубио од некада 45. тенисера свијета који је сада 90. на АТП листи Максимилијана Мартерера, стекао сам доста искуства и видио како играју они који су међу најбољима. На челенџеру у Бањалуци имао сам прилику да прођем у друго коло, али је противник показао своје искуство у пресудним тренуцима, које ја нисам имао, и добио ме. И поред тога, нисам био незадовољан - навео је Недић.

Идуће године браниће велики број бодова.

- Лагано почињем са припремама и чекам календар, док би почетком идуће године требало да играм квалификације челенџера. Бранићу доста бодова и планирам да до маја одиграм неке турнире и да наставим скупљати нове те поправим пласман на ранг-листи - додао је Недић.

Напредак

Трећу годину заредом Недић је кандидат Тениског савеза РС за акцију “Гласа” Избор десет најбољих спортиста Републике Српске. Прве године жири га није уврстио на листу бесмртних, док је прошле заузео десето мјесто. Те 2021. освојио је један бод за АТП листу, прошле је освојио пет, а ове 59.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана