Бориша Симанић: Увијек је лијепо вратити се кући

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Репрезентативац Србије био је гост на 69. Избору најбољих спортиста Републике Српске у  организацији „Гласа Српске“ у Бањалуци гдје му је уручена плакета за спортски подухват године.

Кошаркаш Србије доживио је тешку повреду на Свјетском првенству на Филипинима, а до повреде је био један од кључних играча "орлова" у походу на свјетско сребро.

Симанић се вратио у Републику Српску, гдје је одрастао. Иако је рођен у Љубовији, већи дио своје младости провео је с друге стране Дрине, у Братунцу, гдје је направио и прве кошаркашке кораке.

Некадашњи кошаркаш Црвене звезде, ФМП-а и Меге, сада Сарагосе, опоравља се од тешке повреде, задобијене у Манили. Недавно је добио награду за најбољег спортисту Братунца, а сада му је у Бањалуци уручена плакета. У разговору са медијима, истакао је да је срећан што је поново у Републици Српској.

-Осјећам се као код куће. Ту сам одрастао и увијек је лијепо вратити се међу своје људе - рекао је Симанић, преноси Мондо.

Опоравак тече како треба и сви једва чекају да га поново виде на терену.

-Прошло је доста времена од повреде. Још увијек нисам спреман за тренинг, али надам се да ћу ускоро бити – истакао је Симанић.

Након одласка из Србије, Симанић је једно вријеме боравио у САД, гдје је током Љетне лиге наступао за Јуту. Ипак, није успио да се избори за уговор у најјачој лиги свијета, па је одлучио да се врати у Европу. Одлучио је да каријеру настави у АЦБ лиги, тачније Сарагоси, гдје је са доста успјеха наступао до тешке повреде.

Инача, на манифестацији у Бањалуци џудисти Леотара Божидару Вучуревићу уручена је награда за најбољег спортисту Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана