Boriša Simanić: Uvijek je lijepo vratiti se kući

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Reprezentativac Srbije bio je gost na 69. Izboru najboljih sportista Republike Srpske u  organizaciji „Glasa Srpske“ u Banjaluci gdje mu je uručena plaketa za sportski poduhvat godine.

Košarkaš Srbije doživio je tešku povredu na Svjetskom prvenstvu na Filipinima, a do povrede je bio jedan od ključnih igrača "orlova" u pohodu na svjetsko srebro.

Simanić se vratio u Republiku Srpsku, gdje je odrastao. Iako je rođen u Ljuboviji, veći dio svoje mladosti proveo je s druge strane Drine, u Bratuncu, gdje je napravio i prve košarkaške korake.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, FMP-a i Mege, sada Saragose, oporavlja se od teške povrede, zadobijene u Manili. Nedavno je dobio nagradu za najboljeg sportistu Bratunca, a sada mu je u Banjaluci uručena plaketa. U razgovoru sa medijima, istakao je da je srećan što je ponovo u Republici Srpskoj.

-Osjećam se kao kod kuće. Tu sam odrastao i uvijek je lijepo vratiti se među svoje ljude - rekao je Simanić, prenosi Mondo.

Oporavak teče kako treba i svi jedva čekaju da ga ponovo vide na terenu.

-Prošlo je dosta vremena od povrede. Još uvijek nisam spreman za trening, ali nadam se da ću uskoro biti – istakao je Simanić.

Nakon odlaska iz Srbije, Simanić je jedno vrijeme boravio u SAD, gdje je tokom Ljetne lige nastupao za Jutu. Ipak, nije uspio da se izbori za ugovor u najjačoj ligi svijeta, pa je odlučio da se vrati u Evropu. Odlučio je da karijeru nastavi u ACB ligi, tačnije Saragosi, gdje je sa dosta uspjeha nastupao do teške povrede.

Inača, na manifestaciji u Banjaluci džudisti Leotara Božidaru Vučureviću uručena je nagrada za najboljeg sportistu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana