Вучуревић: Круна сјајне године

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Бити најбољи спортиста Републике Српске је круна сјајне године у којој сам презадовољан својим резултатима.

Истакао је то џудиста Леотара Божидар Вучуревић након што је понио титулу најбољег спортисте Републике Српске у 69. Избору "Гласа Српске". За херцеговачког такмичара трећа номинација била је срећна.

-Пресрећан сам због признања. Био сам и раније на листи и ево сада сам дочекао да будем на врху. Сигурно је да ће ми ова награда бити додатни мотив за наставак каријере, као што је било до сада, када сам константно напредовао и стигао до првог мјеста. Надам се да ћу у будућности бити још бољи и да ћу се опет наћи међу награђенима - истакао је лауреат Божидар Вучуревић.

Захвалио је тренеру, спаринг партнерима, породици, "Гласу Српске"...

Послије деветог мјеста 2020. и трећег 2022. Божидар Вучуревић ову календарску годину памтиће по томе што се окитио признањем за најбољег спортисту Републике Српске. У години на измаку био је поново неприкосновен на домаћој сцени. На првенству Балкана одржаном у Турској освојио је злато у појединачној и бронзу у екипној конкуренцији, забиљеживши свих шест побједа. Освојио је и треће мјесто на екипном универзитетском првенству Европе, био побједник Европског купа у Палама, пети на европском Купу у Софији, девети на гран прију у Бечу и Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана