Vučurević: Kruna sjajne godine

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Biti najbolji sportista Republike Srpske je kruna sjajne godine u kojoj sam prezadovoljan svojim rezultatima.

Istakao je to džudista Leotara Božidar Vučurević nakon što je ponio titulu najboljeg sportiste Republike Srpske u 69. Izboru "Glasa Srpske". Za hercegovačkog takmičara treća nominacija bila je srećna.

-Presrećan sam zbog priznanja. Bio sam i ranije na listi i evo sada sam dočekao da budem na vrhu. Sigurno je da će mi ova nagrada biti dodatni motiv za nastavak karijere, kao što je bilo do sada, kada sam konstantno napredovao i stigao do prvog mjesta. Nadam se da ću u budućnosti biti još bolji i da ću se opet naći među nagrađenima - istakao je laureat Božidar Vučurević.

Zahvalio je treneru, sparing partnerima, porodici, "Glasu Srpske"...

Poslije devetog mjesta 2020. i trećeg 2022. Božidar Vučurević ovu kalendarsku godinu pamtiće po tome što se okitio priznanjem za najboljeg sportistu Republike Srpske. U godini na izmaku bio je ponovo neprikosnoven na domaćoj sceni. Na prvenstvu Balkana održanom u Turskoj osvojio je zlato u pojedinačnoj i bronzu u ekipnoj konkurenciji, zabilježivši svih šest pobjeda. Osvojio je i treće mjesto na ekipnom univerzitetskom prvenstvu Evrope, bio pobjednik Evropskog kupa u Palama, peti na evropskom Kupu u Sofiji, deveti na gran priju u Beču i Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana