Маљковић:Српску никада нисам одвајао од Србије

ГС
Маљковић:Српску никада нисам одвајао од Србије

БАЊАЛУКА – Као председник Олимпијског комитета који има 40 спортова и који се спрема за Олимпијске игре желим свима пуно среће, доброг здравља и да честитам награђенима, али и онима који су били у избору са жељом да наредних година буду још бољи.

Поручио је то предсједник жирија 69. Избора десет најбољих спортиста Српске Божидар Маљковић који се присутнима у Банском Двору обратио путем видео-поруке.

- Нажалост нисам могао да дођем, иако сам раније потврдио долазак. Заборавио сам на академију Кошаркашког савеза Србије поводом 100 година постојања - истакао је Маљковић.

Стручни жири на чијем челу је Маљковић имао је тежак задатак да на најбољи начин оцијени све резултате и успјехе младих такмичара те да их вреднује на прави начин.

- Човек сам који Републику Српску одлично познаје и који је никада није одвајао од Србије. Мислим да смо један народ и радо долазим у Бањалуку. Из Републике Српске имамо овог тренутка једну велику Тијану Бошковић, најбољу одбојкашицу света, коју сам лично примио у кабинету, затим великог шампиона Немању Мајдова, који је интересантан по томе колико су се његов отац и породица борили да он успе. Колико сам упућен срушио је зидове куће да би направио теретану потребну за рад. Ту је и кошаркашица Саша Чађо, која је узданица моје кћерке Марине – истакао је Маљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана