Из Српског атлетског клуба Рогатица: Поповићева иде у Борац

С. М
Из Српског атлетског клуба Рогатица: Поповићева иде у Борац

РОГАТИЦА - Атлетика у Рогатици има дугу традицију и плејаду познатих атлетичара. Не прође генерација а да не изњедри једног или више успјешних атлетичара у некој дисциплини.

Тренутно на атлетским борилиштима успјешним резултатима у бацању кугле и диска плијени јуниорка Кристина Поповић, која је у категорији млађи и старији пионири постала шампион Републике Српске и БиХ. И у овој години Кристина је бриљирала на многим такмичењима. Уз остале на дворанском првенству БиХ у фебруару освојила је прво мјесто и златну медаљу у бацању кугле од четири килограма хицем од 11,16 метара. Уз то била је и апсолутни првак на Малим олимпијским играма Републике Српске у Бањалуци крајем априла за основне и средње школе. Куглу од три килограма, која је мјера за њен узраст, бацила је 13,12 метара и диск 36 метара. Борац из Бањалуке је због тога ангажовао младу атлетичарку.

- Доста је разлога што сам прихватила понуду Борца. Прије свега очекујем да ћу у Борцу направити напредак у свим елементима мојих дисциплина - кугла и диск, којим намјеравам да се још дуго бавим. Уз то матурант сам економске школе и у наставку школовања у Бањалуци моћи ћу се бавити спортом који волим, а да то не буде на уштрб и једног и другог. У опредјељењу за Борац било је мало и локал патриотизма мојих родитеља, прије свега оца Небојше, који је у мом досадашњем бављењу атлетиком био главни и једини “донатор” у свим елементима, а увијек је волио Борац - рекла је Кристина.                                                                                                          .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана