Iz Srpskog atletskog kluba Rogatica: Popovićeva ide u Borac

S. M
Iz Srpskog atletskog kluba Rogatica: Popovićeva ide u Borac

ROGATICA - Atletika u Rogatici ima dugu tradiciju i plejadu poznatih atletičara. Ne prođe generacija a da ne iznjedri jednog ili više uspješnih atletičara u nekoj disciplini.

Trenutno na atletskim borilištima uspješnim rezultatima u bacanju kugle i diska plijeni juniorka Kristina Popović, koja je u kategoriji mlađi i stariji pioniri postala šampion Republike Srpske i BiH. I u ovoj godini Kristina je briljirala na mnogim takmičenjima. Uz ostale na dvoranskom prvenstvu BiH u februaru osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju u bacanju kugle od četiri kilograma hicem od 11,16 metara. Uz to bila je i apsolutni prvak na Malim olimpijskim igrama Republike Srpske u Banjaluci krajem aprila za osnovne i srednje škole. Kuglu od tri kilograma, koja je mjera za njen uzrast, bacila je 13,12 metara i disk 36 metara. Borac iz Banjaluke je zbog toga angažovao mladu atletičarku.

- Dosta je razloga što sam prihvatila ponudu Borca. Prije svega očekujem da ću u Borcu napraviti napredak u svim elementima mojih disciplina - kugla i disk, kojim namjeravam da se još dugo bavim. Uz to maturant sam ekonomske škole i u nastavku školovanja u Banjaluci moći ću se baviti sportom koji volim, a da to ne bude na uštrb i jednog i drugog. U opredjeljenju za Borac bilo je malo i lokal patriotizma mojih roditelja, prije svega oca Nebojše, koji je u mom dosadašnjem bavljenju atletikom bio glavni i jedini “donator” u svim elementima, a uvijek je volio Borac - rekla je Kristina.                                                                                                          .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana