69. Избор десет најбољих спортиста Српске: Најбољи Божидар Вучуревић

Г.С.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Џудиста Леотара Божидар Вучуревић понио је титулу најбољег спортисте Републике Српске у 69. Избору "Гласа Српске". За херцеговачког такмичара трећа номинација била је срећна.

21.27 Присутнима се обратио Радован Вишковић, предсједник Организационог одбора овогодишње манифестације
 
21.14 - Најбољи спортиста Српске је Божидар Вучуревић (џудо)
 
21.13 -На другом мјесту је Никола Дрљић (одбојка).
 
21.12 - На трећем мјесту је Марина Куртеш (карате). Награду јој је уручио најбољи спортиста 2022. Павле Дујаковић
 
21.07 - За најбољег спортисту из Републике Српске који наступа под заставом Србије проглашен је Немања Мајдов. Награду је преузео Лазар Ждрале

21.06 "Златно перо - Лимун Папић" Слободану Бабићу

21.05 - Плакете за спортски подухват године примили су кошаркашки репрезентативац Србије и јунак са Свјетског првенства у Манили Бориша Симанић, као и џудо судија Младен Вуковић, који је на Балканском првенству спасио живот такмичарки из Албаније.

21.01 - Четврти је Коста Кондић (кошарка)

20.59 - На петој позицији је Матеј Рашић (стрељаштво)

20.58 - Андреј Недић (тенис) заузео је шесто мјесто

20.56 - Урош Гутић (атлетика) је на седмом мјесту

20.55 -На осмом мјесту је Никола Дробњак (кик-бокс)

20.54 -Девети је Владимир Станковић (рукомет)

20.54 - на 10. мјесту је Никола Ћетковић (фудбал)

20.48 Почело проглашење 10 најбољих спортиста Републике Српске

20. 46 - Министарство породице, омладине и спорта уручило је признања за десет најперспективнијих спортиста и једног спортисту са инвалидитетом.

20.44 - Плакета постхумно додијељена је Ружици Кокези, прослављеној репрезентативки Југославије и тренеру, која је основала Џудо клуб Атос у Мркоњић Граду.

20.43 - Министарство породице, омладине и спорта уручило је признања за десет најперспективнијих спортиста и једног спортисту са инвалидитетом.

20.42 - Награда за најбољег тренера припала је Слободану Кецману, који је водио јуниоре Игокее до титуле у ФИБА Лиги шампиона. Награду је додијелила директор Сектора за маркетинг "Гласа" Наташа Микулић

20.37 - Плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту припала је члану Кошаркашког клуба инвалида Врбас Пери Кузмановићу.

20.35 - Предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и рукометни тренер Драган Марковић добили су плакете за специјалне и паралелне везе између Републике Српске и Србије. Награда за најбољег тренера припала је Слободану Кецману, који је водио јуниоре Игокее до титуле у ФИБА Лиги шампиона.

20.34- Ове године додијељене су плакете за допринос развоју и подршку спорту које су припале компанији "м:тел" и "Електропривреди Републике Српске". Награде су примили генерални директори Јелена Триван и Лука Петровић.

20.33 - Специјално признање за јубилеј припало је кошаркашком клубу Игокеа, који је прославио 50 година постојања. Признање је додијалила главна и одговорна уредница „Гласа Српске“ Борјана Радмановић Петровић

20.30 - У склопу "Гласове" манифестације Радио-телевизија Републике Српске је за најбољи спортски догађај у 2023. години прогласила АТП турнир 250 Српска опен. Награду је уручила директор РТРС-а Дијана Миланковић, а награду је примио предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић

20.28 Стручни жири на чијем челу је био предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић имао је тежак задатак да на најбољи начин оцијени све резултате и успјехе младих такмичара те да их вреднује на прави начин.

20.20 У име организатора окупљенима се обратила главна и одговорна уредница "Гласа Српске" Борјана Радмановић-Петровић.

- У години на измаку наши спортисти су радили управо оно што смо сви од њих очекивали, биљежили су одличне резултате у домаћим и међународним оквирима, чиме су отежали посао нашем стручном жирију. Занимљива је чињеница да је, за разлику од претходних година, овај пут чак 13 струковних савеза на листу кандидата за најбоље предложило спортисте који раније нису били дио "Гласових" акција. А то говори много. Говори да је овај простор непресушан извор талената који ће увијек и радо добити подршку у "Гласу", на свим нашим платформама. Нема успјеха спортиста из Републике Српске у овој години који није остао забиљежен на нашим страницама. Тако ће бити и убудуће, у наредној, олимпијској години - навела је, између осталог, Радмановић-Петровић.

**

Прошле године лауреат је био каратиста Павле Дујаковић.

Легендарни српски кошаркашки тренер и предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић је предсједник стручног жирија. Поред Маљковића, жири броји још осам чланова. У избору најбољих помагали су и помоћник министра спорта Марио Ђуран, прослављени рукометаш Борца који је тренутно тренер ОРК Бањалука Бојан Унчанин, легендарна кошаркашица Младог Крајишника Александра Мушић те славни кик-боксер Драженко Нинић, који је 2002. и 2003. године био најбољи спортиста Републике Српске.

Ту су још уредник спортске редакције Радио-телевизије Републике Српске Драган Новаковић, као и "Независних новина" Горан Караћ те уредник спортске рубрике "Гласа Српске" Дарко Драгичевић и члан исте редакције Милан Зубовић.

Поред избора десет најбољих спортист додијељено је још 15 награда-плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта (три награде), специјално признање за јубилеј године, плакета за допринос јачању специјалних и паралелних веза Српске и Србије из области спорта (двије), признање за развој и подршку спорту (двије), награда за изузетне резултате у параолимпијском спорту, плакета за изузетан спортски подухват године (двије), плакета за спортски догађај године, "Златно перо - Лимун Папић" намијењено најбољег спортском новинару и плакета постхумно.

Организација

На челу Организационог одбора овогодишње манифестације је премијер Републике Српске Радован Вишковић, који се по други пут налази у овој улози, као и 2020. године. У организацију 69. Избора десет најбољих спортиста уз "Глас Српске" и медијског покровитеља Радио-телевизију Републике Српске укључиле су се бројне институције, предузећа и привредни субјекти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана