Министарство породице, омладине и спорта наградило перспективне и спортисту са инвалидитетом

Д. П.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Као и сваке године, 22. пут заредом у склопу завршне манифестације Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта уручило је признања за десет најперспективнијих спортиста и једног спортисту са инвалидитетом.

Међу награђенима су се нашли: Марија Јокић (теквондо), Софија Ракић (стрељаштво), Сергеј Трбојевић (пливање), Матеј Мучибабић (кик-бокс), Филип Маринковић (џијуџицу), Андреј Ачимовић (кошарка), Лазар Ждрале (џудо), Анастасија Игњатић (тенис), Аљоша Травар (кајак), Лука Јовановић (карате) и Миломир Вукотић (МЕНЕРАЛИ).

Награде будућим асовима спорта на пријему у министарству уручио је помоћник министра за спорт Марио Ђуран.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић рекла је на манифестацији да ресорно министарство подржава спортисте, посебно младе, и да ће та пракса бити настављена.

-На овај начин промовишемо најперспективније спортисте Српске - рекла је Чабрићева.

Чабрићева је подсјетила да ресорно министарство годинама уназад обезбјеђује стипендије за спортисте, а ове године за те намјене биће издвојено око 130.000 КМ.

-Кроз Љетну школу спорта, Мале олимпијске игаре и спортске клубове изњедрили смо десет најбољих од најбољих -навела је Чабрићева.

Истакла је да ресорно министарство прати све те људе и даје им подршку и наставиће у том правцу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана