Требињски ватерполо клуб ради с младима: Леотар ствара нове асове

Г.С.
Требињски ватерполо клуб ради с младима: Леотар ствара нове асове

ТРЕБИЊЕ - Да се напоран и континуиран рад готово увијек исплати показали су и у Ватерполо клубу Леотар. Генерација 2009. годиште и млађи освојила је титулу кадетског шампиона БиХ.

Требињци су свој рад интензивирали након што су добили затворени базен и услове да се и у зимском периоду баве овим спортом. Тренутно су концентрисани на рад са млађим категоријама из којих ће у будућности добити и такмичаре за сениорски тим. Тренер Никола Љешковић истиче да ће овај успјех сигурно пуно значити младићима за наставак каријера.

- Поносни смо на остварени резултат и освојену титулу, јер смо у тиму имали само тројицу ватерполиста који су 2009. годиште, док су остали млађи. Сваки меч је био веома тежак, нисмо лако дошли до титуле, али је у финишу мечева до изражаја дошла наша физичка спремност. Ови момци заиста воле да тренирају и кроз јаке мечеве додатно напредују, тако да ће ова титула сигурно да им буде подстрек за даљи рад -  истакао је тренер.

Леотар ће овај викенд наступити и на финалном турниру првенства БиХ у јуниорској конкуренцији, гдје ће им ривали бити домаћин Бањалука, затим Торпедо Сарајево и Јадран Неум. Тренутно у клубу тренира преко 50 малишана који траже своје мјесто у овом спорту. Управо раду са њима су највише посвећени у клубу.

- Морам похвалити дјечаке који су заиста предани, вриједно тренирају, али оно што нам недостаје су такмичарски мечеви. Настојимо да дјецу одведемо на што је више могуће турнира, али су ту онда проблем финансије. Без мечева тешко да могу да напредују. Уз то многе ствари у нашем савезу нису ријешене на прави начин. Имамо седам клубова у БиХ и такмичења су веома ријетка. Због тога настојимо да одемо на што више турнира. Генерација 2006. годиште је била у Бугарској, гдје је играла против Молдавије - поручио је Љешковић.

У Требињу се надају да ће генерација 2009-2020. добити позив да учествује на турниру “Томо Удовичић” у Дубровнику.

- То је најјачи турнир у овом узрасту гдје играју најбоље екипе. Тренутно смо на листи чекања, али се надамо да ћемо добити позив за учешће, јер би то за наше малишане пуно значило да одмјере снаге са најбољима, гдје долазе између осталих Про реко, хрватски клубови. Такође желимо да играмо у Панчеву да бисмо дјеци омогућили да барем једном мјесечно играју утакмице. То им заиста пуно значи - рекао је на крају Љешковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана