Trebinjski vaterpolo klub radi s mladima: Leotar stvara nove asove

G.S.
Trebinjski vaterpolo klub radi s mladima: Leotar stvara nove asove

TREBINjE - Da se naporan i kontinuiran rad gotovo uvijek isplati pokazali su i u Vaterpolo klubu Leotar. Generacija 2009. godište i mlađi osvojila je titulu kadetskog šampiona BiH.

Trebinjci su svoj rad intenzivirali nakon što su dobili zatvoreni bazen i uslove da se i u zimskom periodu bave ovim sportom. Trenutno su koncentrisani na rad sa mlađim kategorijama iz kojih će u budućnosti dobiti i takmičare za seniorski tim. Trener Nikola Lješković ističe da će ovaj uspjeh sigurno puno značiti mladićima za nastavak karijera.

- Ponosni smo na ostvareni rezultat i osvojenu titulu, jer smo u timu imali samo trojicu vaterpolista koji su 2009. godište, dok su ostali mlađi. Svaki meč je bio veoma težak, nismo lako došli do titule, ali je u finišu mečeva do izražaja došla naša fizička spremnost. Ovi momci zaista vole da treniraju i kroz jake mečeve dodatno napreduju, tako da će ova titula sigurno da im bude podstrek za dalji rad -  istakao je trener.

Leotar će ovaj vikend nastupiti i na finalnom turniru prvenstva BiH u juniorskoj konkurenciji, gdje će im rivali biti domaćin Banjaluka, zatim Torpedo Sarajevo i Jadran Neum. Trenutno u klubu trenira preko 50 mališana koji traže svoje mjesto u ovom sportu. Upravo radu sa njima su najviše posvećeni u klubu.

- Moram pohvaliti dječake koji su zaista predani, vrijedno treniraju, ali ono što nam nedostaje su takmičarski mečevi. Nastojimo da djecu odvedemo na što je više moguće turnira, ali su tu onda problem finansije. Bez mečeva teško da mogu da napreduju. Uz to mnoge stvari u našem savezu nisu riješene na pravi način. Imamo sedam klubova u BiH i takmičenja su veoma rijetka. Zbog toga nastojimo da odemo na što više turnira. Generacija 2006. godište je bila u Bugarskoj, gdje je igrala protiv Moldavije - poručio je Lješković.

U Trebinju se nadaju da će generacija 2009-2020. dobiti poziv da učestvuje na turniru “Tomo Udovičić” u Dubrovniku.

- To je najjači turnir u ovom uzrastu gdje igraju najbolje ekipe. Trenutno smo na listi čekanja, ali se nadamo da ćemo dobiti poziv za učešće, jer bi to za naše mališane puno značilo da odmjere snage sa najboljima, gdje dolaze između ostalih Pro reko, hrvatski klubovi. Takođe želimo da igramo u Pančevu da bismo djeci omogućili da barem jednom mjesečno igraju utakmice. To im zaista puno znači - rekao je na kraju Lješković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana