PREDSTAVLjAMO: Andrej Nedić, kandidat Teniskog saveza Republike Srpske: Popeo se na 586. mjesto ATP liste

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Andrej Nedić, kandidat Teniskog saveza Republike Srpske: Popeo se na 586. mjesto ATP liste

DOBOJ - Godinu na izmaku Andrej Nedić pamtiće cijelog života jer je u njoj napravio prvi ozbiljan iskorak u svijet tenisa.

Momak iz Doboja probio se na 586. mjesto ATP liste sa 59 bodova, osvojio je dva ITF fjučers turnira, igrao nekoliko finala i polufinala, nastupio u glavnom žrijebu banjalučkog čelendžera i odigrao drugi meč za Dejvis kup reprezentaciju BiH.

- Uvijek može bolje, a da mi je neko prošlog januara rekao da ću biti među 600 najboljih na svijetu, ne bih mu vjerovao jer mi je sve to bilo mnogo daleko i teško. Igraš pet mečeva u pet dana i odmah nakon toga ideš na sljedeći turnir. Nemaš vremena da razmišljaš o prethodnom ili da se odmoriš, a već startuješ na idućem. Sada sam vidio kako sve to ide i to je veliko iskustvo za mene jer sam naučio kako da pravim planove za ubuduće - izjavio je Nedić.

Krajem maja u samo osam dana osvojio je fjučerse u Prijedoru i Brčkom, dok prije toga nije imao zapaženijih rezultata.

- Može se reći da je ovo bila moja godina iz snova. Dvije titule, nekoliko finala i polufinala nešto je što se samo može poželjeti. Početkom godine cilj mi je bio da budem među najboljih hiljadu na svijetu, što sam dobro prebacio i probio se među 600 najboljih. Hvala selektoru Dejvis kup reprezentacije Zoran Zrniću koji mi je dao priliku da igram. Iako sam izgubio od nekada 45. tenisera svijeta koji je sada 90. na ATP listi Maksimilijana Marterera, stekao sam dosta iskustva i vidio kako igraju oni koji su među najboljima. Na čelendžeru u Banjaluci imao sam priliku da prođem u drugo kolo, ali je protivnik pokazao svoje iskustvo u presudnim trenucima, koje ja nisam imao, i dobio me. I pored toga, nisam bio nezadovoljan - naveo je Nedić.

Iduće godine braniće veliki broj bodova.

- Lagano počinjem sa pripremama i čekam kalendar, dok bi početkom iduće godine trebalo da igram kvalifikacije čelendžera. Braniću dosta bodova i planiram da do maja odigram neke turnire i da nastavim skupljati nove te popravim plasman na rang-listi - dodao je Nedić.

Napredak

Treću godinu zaredom Nedić je kandidat Teniskog saveza RS za akciju “Glasa” Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. Prve godine žiri ga nije uvrstio na listu besmrtnih, dok je prošle zauzeo deseto mjesto. Te 2021. osvojio je jedan bod za ATP listu, prošle je osvojio pet, a ove 59.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana