Maljković:Srpsku nikada nisam odvajao od Srbije

GS
Maljković:Srpsku nikada nisam odvajao od Srbije

BANjALUKA – Kao predsednik Olimpijskog komiteta koji ima 40 sportova i koji se sprema za Olimpijske igre želim svima puno sreće, dobrog zdravlja i da čestitam nagrađenima, ali i onima koji su bili u izboru sa željom da narednih godina budu još bolji.

Poručio je to predsjednik žirija 69. Izbora deset najboljih sportista Srpske Božidar Maljković koji se prisutnima u Banskom Dvoru obratio putem video-poruke.

- Nažalost nisam mogao da dođem, iako sam ranije potvrdio dolazak. Zaboravio sam na akademiju Košarkaškog saveza Srbije povodom 100 godina postojanja - istakao je Maljković.

Stručni žiri na čijem čelu je Maljković imao je težak zadatak da na najbolji način ocijeni sve rezultate i uspjehe mladih takmičara te da ih vrednuje na pravi način.

- Čovek sam koji Republiku Srpsku odlično poznaje i koji je nikada nije odvajao od Srbije. Mislim da smo jedan narod i rado dolazim u Banjaluku. Iz Republike Srpske imamo ovog trenutka jednu veliku Tijanu Bošković, najbolju odbojkašicu sveta, koju sam lično primio u kabinetu, zatim velikog šampiona Nemanju Majdova, koji je interesantan po tome koliko su se njegov otac i porodica borili da on uspe. Koliko sam upućen srušio je zidove kuće da bi napravio teretanu potrebnu za rad. Tu je i košarkašica Saša Čađo, koja je uzdanica moje kćerke Marine – istakao je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana