Ministarstvo porodice, omladine i sporta nagradilo perspektivne i sportistu sa invaliditetom

D. P.
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Kao i svake godine, 22. put zaredom u sklopu završne manifestacije Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta uručilo je priznanja za deset najperspektivnijih sportista i jednog sportistu sa invaliditetom.

Među nagrađenima su se našli: Marija Jokić (tekvondo), Sofija Rakić (streljaštvo), Sergej Trbojević (plivanje), Matej Mučibabić (kik-boks), Filip Marinković (džijudžicu), Andrej Ačimović (košarka), Lazar Ždrale (džudo), Anastasija Ignjatić (tenis), Aljoša Travar (kajak), Luka Jovanović (karate) i Milomir Vukotić (MENERALI).

Nagrade budućim asovima sporta na prijemu u ministarstvu uručio je pomoćnik ministra za sport Mario Đuran.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić rekla je na manifestaciji da resorno ministarstvo podržava sportiste, posebno mlade, i da će ta praksa biti nastavljena.

-Na ovaj način promovišemo najperspektivnije sportiste Srpske - rekla je Čabrićeva.

Čabrićeva je podsjetila da resorno ministarstvo godinama unazad obezbjeđuje stipendije za sportiste, a ove godine za te namjene biće izdvojeno oko 130.000 KM.

-Kroz Ljetnu školu sporta, Male olimpijske igare i sportske klubove iznjedrili smo deset najboljih od najboljih -navela je Čabrićeva.

Istakla je da resorno ministarstvo prati sve te ljude i daje im podršku i nastaviće u tom pravcu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana