Друга сједница жирија Избора десет најбољих спортиста Републике Српске: Листа сведена на десет имена

Никола Лучић
Друга сједница жирија Избора десет најбољих спортиста Републике Српске: Листа сведена на десет имена

БАЊАЛУКА - Чланови жирија 65. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске редуковали су листу предложених кандидата на десет имена, док ће коначна одлука о најбољем међу њима пасти 16. децембра, за када је заказана манифестација у Банском двору.

Након што је жири током прве сједнице верификовао пристигле приједлоге, сада је направио нови корак ка избору спортског хероја Српске који ће понијети титулу најбољег за 2019. годину.

- Обавили смо веома важан дио посла који је био много тежи него када смо се први пут састали. Вредновали смо резултате наших спортиста остварене на међународној и домаћој сцени те вјерујем да смо овај дио посла одлично урадили. Идемо корак по корак и онај трећи дефинитивно ће бити најтежи јер ћемо тада морати да изаберемо најбољег, а није нимало лако извагати резултате. Потребно је обратити пажњу на то да ли је у питању појединачни или екипи спорт, колико је труда уложено да би наши спортисти дошли до медаља, обратити пажњу на континуитет рада и развоја па онда, нажалост, неке и елиминисати. Вјерујем да су они који су се нашли међу десет с правом ту, јер су у години на измаку с поносом прославили своје клубове, градове из којих долазе као и нашу Републику Српску - изјавио је помоћник министра породице, омладине и спорта Српске Марио Ђуран.

Поред њега жири, којем предсједава легендарни српски фудбалер Дејан Станковић, чине прослављена скијашица са Пала Жана Новаковић, фудбалски тренер Слободан Старчевић, уредници спортских редакција Радио-телевизије РС, “Независних новина” и “Гласа Српске” Драган Новаковић, Горан Караћ и Душан Репија као и члан спортске редакције “Гласа” Милан Зубовић.

Жири је расправљао и о кандидатима за остале награде и признања који ће бити додијељени 16. децембра на традиционалној манифестацији коју ће у директном преносу емитовати Радио-телевизија Републике Српске. На финалној вечери биће додијељено још десет награда, признања и плакета и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта РС, плакета за допринос јачању специјалних и паралелних веза Републике Српске и Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, најбољи спортски догађај године, плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, плакета за изузетан спортски подухват године, плакета постхумно као и златно перо “Лимун Папић” намијењено најбољем спортском новинару Српске.

Титулом најбољег за 2018. могао је да се похвали кајакаш Дарко Савић који је у конкуренцији и ове године као и још 22 имена.

Перспективни

Дугогодишњи партнер “Гласа Српске” Министарство, породице, омладине и спорта током традиционалне манифестације додијелиће десет једнократних новчаних помоћи перспективним спортистима Српске, узраста од 15 до 18 година, као и једном спортисти са инвалидитетом. Независно од жирија Избора десет најбољих спортиста, министарство ће спровести процедуру и изабрати своје стипендисте.

Кандидати за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2019. годину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана