Druga sjednica žirija Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske: Lista svedena na deset imena

Nikola Lučić
Druga sjednica žirija Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske: Lista svedena na deset imena

BANjALUKA - Članovi žirija 65. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske redukovali su listu predloženih kandidata na deset imena, dok će konačna odluka o najboljem među njima pasti 16. decembra, za kada je zakazana manifestacija u Banskom dvoru.

Nakon što je žiri tokom prve sjednice verifikovao pristigle prijedloge, sada je napravio novi korak ka izboru sportskog heroja Srpske koji će ponijeti titulu najboljeg za 2019. godinu.

- Obavili smo veoma važan dio posla koji je bio mnogo teži nego kada smo se prvi put sastali. Vrednovali smo rezultate naših sportista ostvarene na međunarodnoj i domaćoj sceni te vjerujem da smo ovaj dio posla odlično uradili. Idemo korak po korak i onaj treći definitivno će biti najteži jer ćemo tada morati da izaberemo najboljeg, a nije nimalo lako izvagati rezultate. Potrebno je obratiti pažnju na to da li je u pitanju pojedinačni ili ekipi sport, koliko je truda uloženo da bi naši sportisti došli do medalja, obratiti pažnju na kontinuitet rada i razvoja pa onda, nažalost, neke i eliminisati. Vjerujem da su oni koji su se našli među deset s pravom tu, jer su u godini na izmaku s ponosom proslavili svoje klubove, gradove iz kojih dolaze kao i našu Republiku Srpsku - izjavio je pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Srpske Mario Đuran.

Pored njega žiri, kojem predsjedava legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković, čine proslavljena skijašica sa Pala Žana Novaković, fudbalski trener Slobodan Starčević, urednici sportskih redakcija Radio-televizije RS, “Nezavisnih novina” i “Glasa Srpske” Dragan Novaković, Goran Karać i Dušan Repija kao i član sportske redakcije “Glasa” Milan Zubović.

Žiri je raspravljao i o kandidatima za ostale nagrade i priznanja koji će biti dodijeljeni 16. decembra na tradicionalnoj manifestaciji koju će u direktnom prenosu emitovati Radio-televizija Republike Srpske. Na finalnoj večeri biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta RS, plaketa za doprinos jačanju specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za izuzetan sportski poduhvat godine, plaketa posthumno kao i zlatno pero “Limun Papić” namijenjeno najboljem sportskom novinaru Srpske.

Titulom najboljeg za 2018. mogao je da se pohvali kajakaš Darko Savić koji je u konkurenciji i ove godine kao i još 22 imena.

Perspektivni

Dugogodišnji partner “Glasa Srpske” Ministarstvo, porodice, omladine i sporta tokom tradicionalne manifestacije dodijeliće deset jednokratnih novčanih pomoći perspektivnim sportistima Srpske, uzrasta od 15 do 18 godina, kao i jednom sportisti sa invaliditetom. Nezavisno od žirija Izbora deset najboljih sportista, ministarstvo će sprovesti proceduru i izabrati svoje stipendiste.

Kandidati za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2019. godinu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana