Цвијановић: Избор најбољих спортиста догађај који промовише успјешне младе људе

Д.Р.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић увјерена је да ће организација Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, једне од најстаријих спортских манифестација у региону, бити на високом нивоу, а награде најбољим додатна мотивација да у наредном периоду постижу још боље резултате.

Она је трећи пут на челу Оранизационог одбора манифестације која ће по 67. пут бити одржана (14. децембар "Бански двору").

- Велико ми је задовољство што предсједавам одбором који је формиран са циљем да све протекне у најбљем реду. Драго ми је што причамо о лијепим стварима, о успјешним младим људима који ће добити награде за свој труд. Спорт и спортисти заслужују континуирану подршку, баш као и манифестација коју деценијама успјешно организује "Глас Српске" - нагласила је Цвијановићева.

Генерални директор "Гласа" Борис Дмитрашиновић упознао је чланове Организационог одбора са током припрема, нагласивши да ће завршна манифестација послије годину паузе бити одржана у "Банском двору", са смањеним бројем званица због поштовања епидемиолошких мјера.

- Изузетно смо захвални предсједници Српске што је прихватила позив да буде на челу Организационог одбора. Наша манифестација одувијек сарађује са институцијама, а захвалност дугујемо и министарству породице, омладине и спорта, као и осталим институцијама и привредним субјектима који ће нам помоћи да поново организујемо свечаност на коју сви можемо да се поносимо - рекао је Дмитрашиновић.

На адресу спортске редакције "Гласа" стигли су приједлози из 20 спортских савеза, с тим што је стручни жири на чијем је челу прослављени кошаркашки стручњак Светислав Пешић оставио могућност да накнадно уврсти још кандидата које савези нису послали.

 

Коначан број спортиста који конкуришу за улазак међу десет најбољих биће познат до друге сједнице жирија која је заказана за 29. новембар.

Осим избора десет најбољих, биће додијељено још десет награда, признања и плакета у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта, плакета за специјалне и паралелне везе Републике Српске и Републике Србије у области спорта, плакета за допринос развоју спорта, те за најбољи спортски догађај године.

Такође, биће уручена и плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, за спортски подухват године, плакета постхумно и признање најбољем спортском новинару Републике Српске - Златно перо "Лимун Папић".

Награде перспективним спортистима додијелиће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана