Cvijanović: Izbor najboljih sportista događaj koji promoviše uspješne mlade ljude

D.R.
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uvjerena je da će organizacija Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, jedne od najstarijih sportskih manifestacija u regionu, biti na visokom nivou, a nagrade najboljim dodatna motivacija da u narednom periodu postižu još bolje rezultate.

Ona je treći put na čelu Oranizacionog odbora manifestacije koja će po 67. put biti održana (14. decembar "Banski dvoru").

- Veliko mi je zadovoljstvo što predsjedavam odborom koji je formiran sa ciljem da sve protekne u najbljem redu. Drago mi je što pričamo o lijepim stvarima, o uspješnim mladim ljudima koji će dobiti nagrade za svoj trud. Sport i sportisti zaslužuju kontinuiranu podršku, baš kao i manifestacija koju decenijama uspješno organizuje "Glas Srpske" - naglasila je Cvijanovićeva.

Generalni direktor "Glasa" Boris Dmitrašinović upoznao je članove Organizacionog odbora sa tokom priprema, naglasivši da će završna manifestacija poslije godinu pauze biti održana u "Banskom dvoru", sa smanjenim brojem zvanica zbog poštovanja epidemioloških mjera.

- Izuzetno smo zahvalni predsjednici Srpske što je prihvatila poziv da bude na čelu Organizacionog odbora. Naša manifestacija oduvijek sarađuje sa institucijama, a zahvalnost dugujemo i ministarstvu porodice, omladine i sporta, kao i ostalim institucijama i privrednim subjektima koji će nam pomoći da ponovo organizujemo svečanost na koju svi možemo da se ponosimo - rekao je Dmitrašinović.

Na adresu sportske redakcije "Glasa" stigli su prijedlozi iz 20 sportskih saveza, s tim što je stručni žiri na čijem je čelu proslavljeni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić ostavio mogućnost da naknadno uvrsti još kandidata koje savezi nisu poslali.

 

Konačan broj sportista koji konkurišu za ulazak među deset najboljih biće poznat do druge sjednice žirija koja je zakazana za 29. novembar.

Osim izbora deset najboljih, biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta, plaketa za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti sporta, plaketa za doprinos razvoju sporta, te za najbolji sportski događaj godine.

Takođe, biće uručena i plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i priznanje najboljem sportskom novinaru Republike Srpske - Zlatno pero "Limun Papić".

Nagrade perspektivnim sportistima dodijeliće Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana