Топић: Гитара, појачало и разглас довољни за добар концерт

Танјуг
Топић: Гитара, појачало и разглас довољни за добар концерт

БЕОГРАД - Чувени рок музичар Дадо Топић наступиће вечерас у Ботаничкој башти „Јевремовац“ у оквиру Гарден Сешионс серије концерата, а специјално за Тањуг каже да су за добар концерт довољни гитара, добар разглас и појачало, а да ће уживо извођење рок музике преживјети било какву дигиталну револуцију.

Топић ће у Београду наступити са својим бендом „Time after Time“ што је директна алузија на његов некадашњи бенд „Тime“.

Како каже, ако се узму у обзир његови наступи, он је стари Београђанин.

„Сви најважнији догађаји у каријери догодили су ми се управо у Београду. Годинама свирам са својим бендом „Тиме афтер тиме“ и вечерас публици нудимо стандардни репертоар који она познаје. Те песме су још атрактивне за живу свирку. Рок је наш заштитни знак“, казао је Топић. Славни музичар каже да је турбулентни период на простору некадашње Југославије иза нас.

„Требало је изаћи из свега тога неукаљан. Није било лако држати се своје музике кроз све што смо прошли. Без обзира на форсирање неких нових музичких праваца, постоје млади бендови данас који су зацртали свој пут и не одустају од амбиције да свирају рок музику. Имамо добре ауторе и добре људе у рок музици са којима још ми старији можемо да се поредимо. Када се окренем иза себе, био је то леп музички пут и живот. Изазован, али леп. Мој пример показује да не треба одустајати од свог пута у музици и животу“, казао је Топић. 

Према његовим ријечима, сећа се бенда из Београду који је био активан пре 15 година који је личио на озбиљан амерички бенд по аранжманима, али и у живим наступима.

„Нисам сигуран шта се са њима десило, али и данашњи млади бендови морају да имају узоре на глобалном нивоу. Верујем да је будућност на страни младих људи и они најупорнији и најкреативнији биће у прилици да заузму неко важно место на нашој рок сцени, а што да не и у међународним оквирима“, казао је Топћ.

За њега нема дилеме да су, без обзира на агресивну дигиталну револуцију, за добар концерт довољни гитара, добар разглас и појачало.

„Никада нисам био поборник неке униформе за сцену. Много је удобније са мање текстила бити на сцени. Увек се трудим да ми буде удобно на сцени па се догоди да свирам у мајици без рукава“, казао је Топић.

„Бендови су одувек довлачили на снецу различита технолошка чуда како би задивили оне којима је музика мање важна. Рок музика је постала класичан музички жанр и ако бендови у будућности буду инсистирали на тврдом звуку, никаква дигитализација неће угрозити живу свирку и аутентичну комуникацију бенда са публиком на концерту“, закључио је Топић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана