Topić: Gitara, pojačalo i razglas dovoljni za dobar koncert

Tanjug
Topić: Gitara, pojačalo i razglas dovoljni za dobar koncert

BEOGRAD - Čuveni rok muzičar Dado Topić nastupiće večeras u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u okviru Garden Sešions serije koncerata, a specijalno za Tanjug kaže da su za dobar koncert dovoljni gitara, dobar razglas i pojačalo, a da će uživo izvođenje rok muzike preživjeti bilo kakvu digitalnu revoluciju.

Topić će u Beogradu nastupiti sa svojim bendom „Time after Time“ što je direktna aluzija na njegov nekadašnji bend „Time“.

Kako kaže, ako se uzmu u obzir njegovi nastupi, on je stari Beograđanin.

„Svi najvažniji događaji u karijeri dogodili su mi se upravo u Beogradu. Godinama sviram sa svojim bendom „Time after time“ i večeras publici nudimo standardni repertoar koji ona poznaje. Te pesme su još atraktivne za živu svirku. Rok je naš zaštitni znak“, kazao je Topić. Slavni muzičar kaže da je turbulentni period na prostoru nekadašnje Jugoslavije iza nas.

„Trebalo je izaći iz svega toga neukaljan. Nije bilo lako držati se svoje muzike kroz sve što smo prošli. Bez obzira na forsiranje nekih novih muzičkih pravaca, postoje mladi bendovi danas koji su zacrtali svoj put i ne odustaju od ambicije da sviraju rok muziku. Imamo dobre autore i dobre ljude u rok muzici sa kojima još mi stariji možemo da se poredimo. Kada se okrenem iza sebe, bio je to lep muzički put i život. Izazovan, ali lep. Moj primer pokazuje da ne treba odustajati od svog puta u muzici i životu“, kazao je Topić. 

Prema njegovim riječima, seća se benda iz Beogradu koji je bio aktivan pre 15 godina koji je ličio na ozbiljan američki bend po aranžmanima, ali i u živim nastupima.

„Nisam siguran šta se sa njima desilo, ali i današnji mladi bendovi moraju da imaju uzore na globalnom nivou. Verujem da je budućnost na strani mladih ljudi i oni najuporniji i najkreativniji biće u prilici da zauzmu neko važno mesto na našoj rok sceni, a što da ne i u međunarodnim okvirima“, kazao je Topć.

Za njega nema dileme da su, bez obzira na agresivnu digitalnu revoluciju, za dobar koncert dovoljni gitara, dobar razglas i pojačalo.

„Nikada nisam bio pobornik neke uniforme za scenu. Mnogo je udobnije sa manje tekstila biti na sceni. Uvek se trudim da mi bude udobno na sceni pa se dogodi da sviram u majici bez rukava“, kazao je Topić.

„Bendovi su oduvek dovlačili na snecu različita tehnološka čuda kako bi zadivili one kojima je muzika manje važna. Rok muzika je postala klasičan muzički žanr i ako bendovi u budućnosti budu insistirali na tvrdom zvuku, nikakva digitalizacija neće ugroziti živu svirku i autentičnu komunikaciju benda sa publikom na koncertu“, zaključio je Topić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana