Расписан конкурс за награду "Милан Младеновић"

Б. П.
Расписан конкурс за награду "Милан Младеновић"

БЕОГРАД - Задужбина Милана Младеновића ће традиционално 21. септембра 2024, на Миланов рођендан, додијелити шесту награду "Милан Младеновић".

Награда се додјељује за најбољу пјесму на територији бивше Југославије, а на основу одлуке стручног жирија који је сваке године у другачијем саставу, али увијек регионалном. Ове године о награди одлучиваће: музичарка Ања Рупел (Словенија), новинар и музички критичар Дубравко Јагатић (Хрватска), музичар Макс Јуричић (Хрватска), Никола Врањковић (Србија), пјесник и музичар, и Светлана Ђоловић (Србија), уредница "Радиоапарата". Конкурс за награду "Милан Младеновић" 2024. биће отворен 1.5. и трајаће до 31.5.2024. Очекивања жирија су различита, али Светлана Ђоловић очекује посвећеност и емоције.

- Поред стандардних ствари: посвећености, емоције, страсти, поруке и става, очекујем одређену врсту баланса и целовитости. Када то кажем, мислим да се идеја реализује до краја, и у извођачком и у ауторском делу. Аранжман је оно на шта ја волим да обратим посебну пажњу, и то ме често купи у разним песмама. Иновативност, смелост и музички авантуризам очекујем од свих који се пријављују за награду "Милан Младеновић" с обзиром на то да су управо стално истраживање нових музичких хоризоната и поглед у будућност били Миланов заштитни знак - рекла је Ђоловићева.

Макс Јуричић, бивши гитариста "Филма" и "Вјештица", каже да он одавно тражи нове пјесме и нове бендове.

- Задњих година избјегавам концерте познатих бендова. Правим рацију по клубовима и тражим нешто ново. Прошле године сам открио "Коикои", који су били финалисти једног од такмичења за награду "Милан Младеновић", тако да очекујем да ћемо и ове године нешто занимљиво чути - каже Јуричић и додаје да је врло почаствован што је ове године међу члановима жирија.

Награда "Милан Младеновић" успостављена је са циљем да подстиче музичко стваралаштво које одликују вриједности својствене умјетничкој заоставштини Младеновића. Актуелни лауреати су "Љубичице" и њихова пјесма "Док чекамо пад". Фонд за награду "Милан Младеновић" 2024. износи 3.000 евра, а сви детаљи о награди и самом конкурсу биће објављени 1.5.202. на сајту www.milanmladenovic.com.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана