Тужилаштво БиХ: Инфлуенсерка из Сарајева новац шефа картела улагала у салон љепоте

Кликс
Тужилаштво БиХ: Инфлуенсерка из Сарајева новац шефа картела улагала у салон љепоте

Инфлуенсерка Адна Хелић која је јуче пуштена из притвора након што је дан раније ухапшена због сумње за организовани криминал је, према наводима Тужилаштва БиХ, превозила новац за шефа картела Тито и Дино, Едина Гачанина.

Тужилаштво БиХ наводи да је на основу комуникације Скај корисника Кадрић Џениса са Гачанин Едином издвојило дио који се односи на преношење 200.000 евра из Дубаиа у БиХ.

У комуникацији Гачанин пише да ће новац пренијети извјесна женска особа којој ће за ту услугу платити 6-7 одсто од вриједности новца који преноси.

Оперативна сазнања Тужилаштва ВиХ указују да се ради о Хелић Адни, која у континуитету добија новац од Едина Гачанина који затим улаже у Сарајеву кроз фирме "AH Beauty group-група љепоте" д.о.о. Сарајево, "Adna Caffe" и Салон љепоте Адна које се налазе на адреси Џемала Биједића број 122.

Оно што Тужилаштво посебно истиче је податак како је Хелић Адна одмах након хапшења Џениса Кадрића отпутовала у Дубаи одакле је контактирала адвоката, да би се вратила након десетак дана кад јој је од стране адвоката потврђено да није предмет истраге Тужилаштва БиХ.

Кадрић је ухапшен у фебруару ове године у акцији "Consigliere" због због сумње на организовани криминал и прање новца.

Подсјећамо, инфлуенсерка Адна Хелић, која је прије два дана ухапшена заједно са још 22 особе из Сарајева, Мостара и Зенице због сумње на организовани криминал, од јуче је на слободи, а за њу су затражене мјере забране.

Њој је, према сазнањима Кликс два дана прије хапшења запаљен аутомобил БМW X5 на подручју Високог. Није познато како је дошло до запаљења возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана