„Седам убода у врат и осам у груди“: Почело суђење држављанину Србије за убиство супруге

ГС
„Седам убода у врат и осам у груди“: Почело суђење држављанину Србије за убиство супруге

Држављанин Србије (53) који се у Швајцарској терети да је супругу убио ножем, пред судом се правдао да га је ташта тукла, а жена провоцирала те да се не сјећа зашто је брутално пресудио жени са којом има троје дјеце.

Како наводе швајцарски медији, суђење је одржано јуче ујутру када је до детаља наведено шта се дешавало тог кобног 14. јуна 2020. године.

Србин се терети да је убио своју жену у Еменбрикеу, тако што јој је задао седам убода ножем у врат и осам у груди.

Он је јуче на суду, на ком је одржан главни претрес, свједочио да га је супруга провоцирала и тукла прије злочина, као и да се не сјећа самог убиства.

– Почела је да ме провоцира и хтјела је намерно да започне свађу. Полила ме кафом, а онда сву одјећу бацила из ормана. Пао ми је мрак на очи. Знам да је било туче, али се не сјећам шта се догодило. Када сам дошао к себи, видео сам шта сам урадио – рекао је судијама.

Потом је кроз плач наставио да објашњава како није могао да издржи провокације.

Ташта га напала у Србији

Према његовим ријечима, убиству је претходио њихов одлазак у Србију гдје га је наводно напала ташта.

– Током боравка у Србији претукла ме је ташта. Она ми је говорила да ће да настави оно што је њена мајка започела – наводно је рекао окривљени Србин.

Како је објаснио, његова жена је хтјела развод брака, који он није хтио, а притом је, како је навео, имала љубавника за кога је сазнао када је узео њен телефон, пише Блиц.

Узео новац са жениног рачуна

Судија је током суђења помињала новац који је Србин узео са рачуна своје жене те тиме жељела да укаже и на још један мотив овог језивог злочина.

Наиме, као мотив убиства на суду се наводи развод који он није желио да да жени, али и 432.417 франка.

На питање судије шта је урадио са тим новцем окривљени није желио да одговори, пишу локални медији.

Слао језиве поруке прије убиства

Током суђења изнијети су детаљи да је окривљени два сата прије убиства слао поруке да ће заклати своју жену, како је жена убијена, како је затечено њено тело у локви крви, али и то да је Србин убрзо након убиства слао поруке брату и љубавници у којима је навео шта је урадио.

Судија га је питао како је могуће да се поред свега тога не сјећа шта је урадио, али Србин, који је током суђења више пута заплакао, није дао одговор на то питање.

Адвокат тражи мању казну

Адвокат Србина у његову одбрану рекао је да је његов брањеник одговоран за смрт жене али да није убица.

– Он има тешку депресију, психијатар и породични љекар су му преписали лекове – рекао је адвокат и између осталог навео да доживотни затвор није адекватна казна већ да га треба казнити за убиство из нехата.

Према ријечима адвоката, Србина треба казнити на 8 година затвора без протјеривања из Швајцарске јер он тамо живи 30 година, као и његови рођаци.

Овим је главни претрес завршен на суду у Луцерну који ће накнадно донијети пресуду, преноси АлоОнлајн.ба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана