Разбојници отели влажне марамице и 10 КМ – добили пет година робије

ГС
Разбојници отели влажне марамице и 10 КМ – добили пет година робије

ЗЕНИЦА - Кантонални суд у Зеници осудио је Елвиса Дервића (39) и Лариса Човића (40) на укупно пет године затвора за разбојништво над С.Ћ. од којег су уз пријетњу узели десетак марака и влажне марамице.

Овом првостепеном  и неправоснажном пресудом Дервић је добио казну затвора у трајању од три године и мјеру обавезног лијечења од зависности, а Човић је осуђен на двије године робије, пишу „Независне!.

Они су према пресуди,  20. јуна лани око 12.50 часова у мјесту Скендеровићи, на подручју Какња напали С.Ћ.

Прво су ишли „фордом“ којим је управљао Човић, док се на мјесту сувозача налазио И. З. а на задњем сједишту је био Дервић, те су се из Какња запутили ка Понијерима.

Током вожње дошло до вербалног сукоба између Дервића и И.З. због чега је И.З. изашао док су оптужени наставили даље.

Зауставили су се на проширењу пута, а Дервић је изашао и пришао „реноу „у којем је на мјесту возача сједио С.Ћ. од којег је тражио новац како би се пребацио до Вареша.

Оштећени му је дао једну до двије марке, али је Дервић из претинца врата узео један пакет влажних марамица, након чега се вратио и сјео у Човићево возило па су отишли до мјеста Тршће. Потом су се у договору вратили на исто мјесто и аутом попријечили пут возилу С.Ћ.

Дервић је пришао и отворио сувозачева врата на возилу С.Ћ. држећи у руци шрафцигер чији врх је усмјерио у предјелу његовог стомака и запријетио му:"Немој да крв падне".

Оштећен је покушао да му узме шрафцигер који је он повукао уназад те му поново затражио новац.

-С.Ћ. је страху за живот из панталона извадио и дао му око десет марака у кованицама и рекао да више нема код себе новца и показујући празан новчаник. За то вријеме је поред возачевих врата стајао Човић, који је такође запријетио жртви:“ Дај му брате паре, избошће те“. У међувремену је из правца Какња наишло непознато возило а Човић је отишао да препаркира свој аутомобил и то је С.Ћ. искористио и побјегао према Какњу", наводи се у пресуди.

Оштећени је све пријавио полицији у Какњу и они су недуго затим на локалитету мјеста Вукановићи пронашли аутомобил поред којег су затекли Дервића и Човића и ухапсили их.

-Они су оштетили С. Ћ. за износ од најмање десет марака и пријетњом да ће напасти на живот другога уз употребу опасног оруђа одузели туђу покретнину с циљем да њеним присвајањем прибаве противправну имовинску корист за себе, чиме су починили кривично дјело разбојништва  - стоји у пресуди.

Оптуженом Дервићу се у изречену казну затвора урачунава вријеме проведено у притвору од 21. јуна 2023. до 5. фебруара ове године.

Човићу се у изречену казну затвора урачунава вријеме проведено у притвору од 21. јуна до 19. јула 2023. године.

Они су пресудом ослобођени  обавезе накнаде трошкова кривичног поступка и они падају на терет средстава суда. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана