Четврт вијека робије због оружја и шверца дроге

Небојша Томашевић
Четврт вијека робије због оружја и шверца дроге

ТУЗЛА - Шест оптужених за шверц наркотика и друга кривична дјела осуђени су у Кантоналном суду у Тузли на укупно 25 година и девет мјесеци затвора.

Армин Шабановић осуђен је на јединствену казну затвора од шест година и 10 мјесеци, Армин Ризвић на седам година и четири мјесеца, Џевад Фочић на седам година и 10 мјесеци, Емир Кудузовић на годину и девет мјесеци, а Ријад Шабановић на годину и шест мјесеци те оптужени Денис Карић на казну затвора од шест мјесеци. Оптужена Санела Шабановић ослобођена је оптужбе.

Према оптужници они су у дужем временском периоду на подручју Тузланског кантона и шире, продавали и дистрибуирали дроге разних врста. Како се наводи препродавали су спид, МДМА, марихуану и кокаин.

- Поред кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, неки од њих осуђени су и за друга кривична дјела и то: насилничко понашање, противправно лишење слободе, кривично дјело паљевина, недозвољено држање оружја или експлозивних материја и друга кривична дјела - саопштено је из Кантоналног суда у Тузли.

Напоменули су да ова пресуда није правоснажна јер странке имају право изјавити жалбу на пресуду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана