Бивши министар кажњен са 2.000 КМ јер је пробушио гуму на аутомобилу

Г.С.
Бивши министар кажњен са 2.000 КМ јер је пробушио гуму на аутомобилу

БАЊАЛУКА - Бањалучанин Миленко Врачар (67), бивши министар финансија Републике Српске, новчано је кажњен са 2.000 марака због кривичног дјела оштећење и одузимање туђе ствари. Теретили су га да је оштрим предметом пробушио гуму на паркираном возилу.

Како сазнаје Мондо, Врачар је прихватио кривицу за оно за шта га је теретила оптужница Окружног јавног тужилаштва Бањалука која је подигнута у августу прошле године.

Основни суд Бањалука га је осудио на новчану казну од 2.000 КМ, а оштећени је са имовинско-правним захтјевом упућен на парнични поступак, потврђено је за Мондо.

Врачара су оптужницом теретили  да је 3. фебруара 2023. године око 12.25 сати у улици Николе Пашића у Бањалуци, дошао до паркираног аутомобила марке „ауди А6", власништво оштећеног Б.М., па оштрим предметом пробушио задњу гуму.

„Тиме је причинио штету оштећеном у износу од око 600 КМ", наведено је у оптужници.

 Врачара су снимиле надзорне камере, након чега је ухапшен, а након криминалистичке обраде пуштен је да се брани са слободе.

Он је био министар финансија у СДС-овој Влади РС и то као кадар ПДП, а бивши је генерални директор Нове бањалучке банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана