Афера "Босналијек": Споразумно признање кривице

ГС
Афера "Босналијек": Споразумно признање кривице

Азиз Шукало, оптужен у предмету "Босналијек", споразумно је признао кривицу за организовани криминал у вези са прањем новца, након чега је Тужилаштво БиХ предложило казну затвора од годину дана и новчану казну од 73.000 КМ.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да се од Шукала одузима противправно стечена имовинска корист од 460.374 КМ, те да је он већ уплатио 100.000 КМ приликом закључења споразума, а остатак ће уплатити у року који одреди Суд БиХ.

Шукало је признао да је, као запослени у управи компаније и члан групе за организовани криминал, од оптуженог Недима Узуновића и са њим повезаних физичких и правних особа, примао велике новчане износе и пребацивао на рачуне блиских особа.

То је радио, како се наводи, с намјером да прикрије стварни извор, природу и поријекло новца, те га незаконито убаци у легалне финансијске токове, на мултивалутне рачуне отворене у више банака.

Уплате су примане са рачуна са Британских дјевичанских отока, Кипра и Хрватске.

Споразумним признањем оптужени се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум о признању кривице прослијеђен је Суду БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана