ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник Оглашава слободна радна мјеста на дан 21.2.2024. године.

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Зворник Оглашава слободна радна мјеста на дан 21.2.2024. године.

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 21.2.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

**********

**********

ЈУ Основна школа „Вук Краџић" Братунац  доноси :

О Д Л У К У

 

Поништава се конкурс за избор директора Јавне установе основне школе „Вук Караџић" Братунац, бр. 1-45/24 од 12.02.2024. године, објављен 14.02.2024. године у дневним новинама „Глас Срспке".

Конкурс се поништава због направљене грешке техничке природе, јер исти није објављен путем Завода за запошљавање Републике Српске, те ће се приступити расписивању новог конкурса за избор директора Јавне установе основне школе „Вук Караџић" Братунац у складу са чланом 149. став 1. тачка 6. Закона о основном васпитању и образовању ( „Службени гласник Републике Српске" број: 81/22).

***

ЈУ ОШ „Вук Караџић" Братунац расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор директора ЈУ ОШ „Вук Караџић" Братунац

I – Предмет

Школски одбор Јавне установе Основна школа „Вук Караџић„ Братунац, расписује Јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основне школе „Вук Караџић" Братунац.

II – Опис послова

Директор руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. Директор за свој рад одговара Влади, школском одбору и министру.

Директор школе одговоран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

III – Мандат

Директор Јавне установе Основна школа „Вук Караџић" Братунац се бира на период од 4  (четири) године и почиње од дана ступања на дужност.

Школски одбор министру доставља документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора у року од осам дана од дана разматрања пријава.

На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са списка достављеног од стране школског одбора.

IV – Услови за учешће на конкурсу

За директора Јавне установе Основна школа „Вук Караџић" Братунац може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду, Законом о основном образовању и васпитању , Статутом школе и Правилником о условима и поступку  избора и разрјешења директора основне школе, и то:

Општи услови:

1.    да је држављанин Босне и Херцеговине – Републике Српске , а то се доказује увјерењем о држављанству,

2.    да је пунољетан , а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

3.    да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу , а прије заснивања радног односа.

 

Посебни услови:

1.    да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених  најмање 240  ECTS бодова или еквивалент, или да испуњава услове у складу са чланом 150 став 1. и 2. Закона о основном васпитању и образовању (Службени гласник Републике Српске", број:81/22),

2.    да има најмање пет година радног стажа као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1. овог става,

3.    да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

На мјесто директора школе равноправно могу конкурисати и лица из члана 198 став 2. Закона о основном васпитању и образовању (Службени гласник Републике Српске", број: 81/22),односно наставници и стручни сарадници који су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме за радно мјесто директора.

Поред општих и посебних услова за директора школе не може бити изабрано лице на које се односи  члан IX, став 1. Устава БиХ, тј. ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред Судом.

V – Потребна документација

Као доказ о испуњавању општих и посебних услова кандидати су дужни да, уз пријаву на конкурс, приложе сљедећа документа:

1. Увјерење о држављанству ( не старије од шест мјесеци),

2. Извод из матичне књиге рођених или овјерена копија личне карте,

3. Доказ, односно диплому о стеченом степену стручне спреме,

4. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног стажа након стицања дипломе као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе.

5. Љекарско увјерење о психофизичкој способности , издато од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци  које прилаже само именовани кандидат, а прије ступања на дужност,

6. Увјерење да није осуђиван правоснажном судском пресудом на безусловну казну затвора школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

7. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем ( не старије од 6 мјесеци),

8.  Потписан приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

9. Препорука ранијег послодавца или  наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

10. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду .

Увјерење из тачке 6, школа ће прибавити службеним путем за именованог кандидата , а прије ступања на дужност.

Документи којима се доказује  испуњеност општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној копији и неће се враћати кандидатима.

VI -  Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава

Рок за подношење пријаве је 15 ( петнаест) дана  од дана објављивања конкурса посредством завода за запошљавање у дневним новинама које излазе на подручју Републике Српске и Бих.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве са потребном документацијом доставити лично или путем поште на адресу: Јавна установа Основна школа „Вук Караџић" Братунац, Петра Кочића бб, Братунац 75420 (са назнаком „ЈАВНИ КОНКУРС  ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА ЈАВНЕ УСТАНОВЕ ОСНОВНА ШКОЛА" ВУК КАРАЏИЋ" БРАТУНАЦ).

VII – Начин и рок  обавјештавања кандидата о резултатима конкурса

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике конкурса о одлуци Владе о именовању директора ЈУ ОШ „ Вук Караџић" Братунац у року од 8 ( осам) дана од дана пријема одлуке Владе о именовању.

***

Јавна установа Средњошколски центар „Милутин Миланковић"Милићи      

расписује

 

К О Н К У Р С

за пријем радника са радним искуством

 

Секретар школе, 1 извршилац, пуна норма на одређено вријеме, до повратка радника са боловања.

 

Уз пријаву потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос са кратком биографијом и контакт телефоном, потребно је да кандидат достави и документацију на основу које се доказује испуњеност општих услова и то:

 

1. да је  држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,  

      2.   да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  овјереном копијом личне карте,

   3. да  је радно способан, а то се  доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и прилаже га само    изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

   4. да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања   дјетета, полног и другог насиља над дјететом или  малољетним лицем, злоупотребе   опојних средстава,

      5. увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце,

      6. увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачке 4) и 5) за изабраног кандидата Школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања  радног односа.

Кандидат је дужан доставити и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

1. Завршен први циклус студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање 240 ECTS бодова или еквивалент и стручно звање дипломирани правник.

Приложити: овјерену фотокопију дипломе или увјерења о завршеном студију.

2. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из кога се јасно види  врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног стажа по врстама посла,

3. Увјерење о положеном стручном испиту,

4. Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита, 

5. Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6. Увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

7. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

8. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

9. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца,

Изузетно, право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став (7) Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу наведеног Закона испуњавали услове у погледу профила и звања.

Списак кандидата који могу приступити тестирању објавиће се на огласној табли школе три дана прије заказаног тестирања.

Интервју и тестирање кандидата ће се обавити 06.03.2024. године у 9,00 часова, са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене и потписане пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико се не појаве на тестирање или интервју, сматраће се да су одустали од  пријаве на конкурс.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Кандидати  су дужни доставити овјерене копије свих докумената, пошто се исте не враћају кандидатима.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са потребним документима доставити у ковертама са назнаком „за конкурс" на протокол школе или путем поште на адресу:

 Јавна установа Средњошколски центар

 „Милутин Миланковић"

 Николе Тесле 34                                                                                 

 75446 Милићи .                                                                                     

***

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА,

ВЛАСЕНИЦА

 

расписује:

 

ЈАВНИ КОНКУРС

 

 За  пријем приправника у Туристичку организацију општине Власеница са високим образовањем, на одређено вријеме у трајању од годину дана :

1.Дипломирани економиста -240 ECTS .......................................... 1 извршилац

 

I Приправник је лице које се прима у радни однос на одређено вријеме ради оспособљавања за самосталан рад у струци, односно самостално обављање посла, које након завршеног  образовања први пут заснива радни однос  у том степену стручне спреме или звања.

II Општи услови

1. да  је  држављанин Републике Српске, односно  Босне и Херцеговине,

2. да је старији од 18 година,

3. да има општу здравствену способност,

4. да није осуђиван  за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у Туристичкој организацији,

5. да није отпуштен  из органа управе  као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ  три године  прије објављивања  конкурса,

6.да се на њега не односи члан IX  став 1. Устава Босне и Херцеговине

III  Посебни услови:

Диплома о завршеном високом образовању одговарајућег смјера

 IV   Уз пријаву на  јавни конкурс кандидат  прилаже  сљедећа докумената у оргиналу или овјереној фото-копији:

1.  увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),

2.  извод из матичне књиге рођених,

3.  овјерену изјаву код надлежног органа  да није осуђиван  за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у Туристичкој организацији,

4. овјерену изјаву код надлежног органа  да није отпуштен  из органа управе  као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у БиХ  три године  прије објављивања  конкурса,

5.  овјерену изјаву  код надлежног органа да се на њега не односи члан IX  став 1. Устава Босне и Херцеговине,

6 .овјерену изјаву код надлежног органа да није обављао приправнички стаж у траженом степену стручне спреме, односно звања и

7. диплому  о завршеној стручној спреми (кандидат који је  високо образовање  стекао по Болоњском систему студирања уз диплому доставља и додатак дипломе, у складу са одредбама прописа из области високог образовања, а ако високошколсака установа додатак дипломе није уопште издала, кандидат је дужан да уз диплому о стеченом високом образовању достави увјерење високошколске установе да додатак дипломе није издаван, односно да се не издаје), уколико  кандидат не посједује диплому може доставити увјерење о дипломирању које не може бити старије од годину дана уз које доставља и потписано кратко образложење-изјаву у којој наводи разлоге достављања увјерења, а не дипломе, те уколико диплома није издата у предвиђеном року, доставља потврду  високошколске установе да диплома није издата.

Кандидати који буду изабрани дужни су доставити увјерење о општој здравственој  способности прије заснивања радног односа на одређено вријеме.

V Комисија ће одбацити закључком неблаговремене  и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају опште и посебне услове из Јавног конкура.

VI Поступак пријема кандидата Комисија ће провести у складу са Законом о раду.

VII Рок за подношење пријава је 8 дана од дана  објављивања у  дневном листу „Глас Српске".

Пријаве се могу подносити путем поште на адресу Општина Власеница, Улица 9.јануар 14, са назнаком „Пријава на Јавни конкурс", привремене просторије Туристичке организације.

За  додатна обавјештења о јавном конкусу може се обратити Куртума Марели на телефон 056/490-077.

О резултату  Јавног конкурса сви кандидати биће обавјештени, а документа приложена уз пријаву на Јавни конкурс неће се враћати кандидатима.

 

***

Јавна установа Средњошколски центар „Петар Кочић" Зворник,

расписује:

ЈАВНИ КОНКУРС

 

за  пријем у радни однос радника за попуну упражњеног радног мјеста:

Наставник латинског језика -1 извршилац, лице са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави, 14 часова, на одређено вријеме,  до 31.08.2024. године.

занимање:професор историје и латинског језика, професор француског језика и књижевности, професор италијанског језика и књижевности.

УСЛОВИ КОНКУРСА:

Сви кандидати морају испуњавати како опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" бр.1/16, 66/18 и 91/21 - одлука Уставног суда Републике Српске број: У-66/20 од 29.септембра.2021г. и  119/21), тако и посебне услове у складу са чланом 104. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" бр. 41/18, 35/20, 92/20 и 55/23), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и средњим техничким школама („Службени гласник Републике Српске" бр. 29/12, 80/14 и 83/15)Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске" бр. 120/20) и захтјевима јавног конкурса.

Уз потписану пријаву на конкурс, са адресом пребивалишта, бројем телефона и кратком биографијом, кандидат је дужан доставити документацију о испуњавању општих услова конкурса и то:

Уз потписану пријаву на конкурс, са адресом пребивалишта, бројем телефона и кратком биографијом, кандидат је дужан доставити документацију о испуњавању општих услова конкурса и то:       

          1) увјерење о држављанству,

          2) извод из матичне књиге рођених,

          3) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања  дјетета,  полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 Љекарско увјерење  накнадно доставља кандидат који буде изабран на конкурсу, а прије заснивања радног односа (не старије од 6 мјесеци),

Увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена  против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, трговине

људима, фалсикфиковања јавне исправе, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава за изабраног школа ће

прибавити службеним путем,а прије заснивања радног односа.   

 Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце за изабраног школа ће прибавити службеним  путем,  прије заснивања радног односа.    

Кандидат је дужан доставити и документацију којом доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:         

1) овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању  са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;

2) увјерење о положеном стручном испиту за рад у настави;

3) увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита за кандидате који конкуришу за радна мјеста са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у настави;

4) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета;

5)  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење након стицања одговарајуће стручне спреме;

7)  увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.

Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и борца Одбрамбено-отаџбинског рата, кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:

1)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;

   2)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о    утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске  уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

3)  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Тестирање  и интервју ће се одржати у просторијама школе дана 07.03.2024. године у 10  часова за кандидате који испуњавају услове конкурса и који су доставили потпуне и благовремене пријаве.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.       

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а уколико кандидат не приступи заказаном писменом тесту и интервјуу, сматраће се да је одустао од конкурса.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања. Уколико се на јавни конкурс не пријави кандидат са радним искуством,  у обзир ће се узети и пријаве кандидата без радног искуства-приправника.

Пријаве са потребном документацијом слати поштом на адресу: ЈУ Средњошколски центар „Петар Кочић" Зворник, Вука Караџића 77, 75 400 Зворник, са назнаком „ЗА КОНКУРС".

Све копије докумената треба да буду овјерене и неће се враћати кандидатима. Непотпуне и неблаговремене  пријаве неће се узети у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана