ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 13.3.2024. године.

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Приједор: Оглашава слободна радна мјеста на дан 13.3.2024. године.

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 13.3.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

ЈУ УГОСТИТЕЉСКО-ЕКОНОМСКА ШКОЛА

 ул. Вука Караџића 16

 79101 Приједор

ЈАВНИ  КОНКУРС

ЗА  ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС

 

1.  Професора економске групе предмета, 14 часова, на одређено вријеме до 30.6.2024. године, приправник, ……………………………….. 1  извршилац.

Кандидати  треба да испуњавају опште   услове предвиђене Законом  о  радуЗакона  о средњем  образовању и васпитању,Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама . Пријем кандидата у радни однос вршиће се на основу Правилника о поступку за пријем у радни  однос у средњој школи  и начину бодовања критеријума за пријем .

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

 Уз обавезну потписану пријаву и краћу биографију, кандидати требају доставити оригинале или овјерене фотокопије (овјера не смије бити старија од 6 мјесеци) сљедећих докумената којима се доказује испуњавање општих и посебних услова.

                                                                                                    

 I   Општи услови се доказују сљедећом документацијом:

1.  Да је држављанин РС - БиХ – увјерењем о држављанству,

2.  Да је пунољетан – изводом из матичне књиге рођених или овјереном фотокопијом личне карте,

3.  Да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем  о психичкој,  физичкој и здравственој  способности  (не старијим  од 6 мјесеци) издатим од надлежне установе, које ће  доставити  кандидат који буде одабран по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.  Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава. Увјерење о неосуђиваности за изабраног кандидата школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

5.  Увјерење да није покренут кривични поступак  за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Наведено увјерење доставља кандидат.

6.  Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце. Наведено увјерење школа ће затражити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

II     Посебни услови се доказују документацијом прописаном Законом о средњем образовању и васпитању као и  Правилником о поступку за пријем у радни  однос у средњој школи  и начину бодовања критеријума за пријем, а на основу којих ће се извршити бодовање и рангирање пријављених кандидата:

1.  Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са најмање остварених 240 ECTS бодова и стручно звање у одређеној области или еквивалент,

2. Увјерење издато од Завода за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања стручне спреме тражене конкурсом,

3. Увјерење издато од  високошколске установе или додатак дипломи о просјечној оцјени током студирања,  или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,  уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

4. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

5. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата РС, уколико  се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

6. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за  борачко-инвалидску  заштиту о утврђеном статусу  борца Одбрамбено-отаџбинског рата РС,  уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Право учешћа на Конкурсу имају и лица, која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању, испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

            Достављена документација и други докази ће се бодовати од стране Комисије за пријем у радни однос на начин и у складу са одредбама Правилника о поступку за пријем у радни  однос  у средњој школи  и начину бодовања критеријума за пријем.           

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити   поштом или лично на адресу школе, са назнаком „за конкурс"  и напоменом „ не отварати ".

Рок за подношење пријаве је 8 (осам) дана од дана објављивања конкурса .

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса  неће се узети у разматрање.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове поставити на огласну таблу школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Са кандидатима  који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, Комисија за избор обавиће тестирање дана, 26.03.2024. године са почетком у 09:30 часова.

Интервју са кандидатима ће се обавити дана, 26.03.2024. године са почетком у 11:00 часова.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу  у заказаним  терминима,  сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.Школа ће писменим путем обавијестити све учеснике о исходу конкурса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана