JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 13.3.2024. godine.

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 13.3.2024. godine.

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 13.3.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

*****

JU UGOSTITELjSKO-EKONOMSKA ŠKOLA

 ul. Vuka Karadžića 16

 79101 Prijedor

JAVNI  KONKURS

ZA  PRIJEM U RADNI ODNOS

 

1.  Profesora ekonomske grupe predmeta, 14 časova, na određeno vrijeme do 30.6.2024. godine, pripravnik, ……………………………….. 1  izvršilac.

Kandidati  treba da ispunjavaju opšte   uslove predviđene Zakonom  o  raduZakona  o srednjem  obrazovanju i vaspitanju,Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama . Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o postupku za prijem u radni  odnos u srednjoj školi  i načinu bodovanja kriterijuma za prijem .

POTREBNA DOKUMENTACIJA

 Uz obaveznu potpisanu prijavu i kraću biografiju, kandidati trebaju dostaviti originale ili ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci) sljedećih dokumenata kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova.

                                                                                                    

 I   Opšti uslovi se dokazuju sljedećom dokumentacijom:

1.  Da je državljanin RS - BiH – uvjerenjem o državljanstvu,

2.  Da je punoljetan – izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom fotokopijom lične karte,

3.  Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem  o psihičkoj,  fizičkoj i zdravstvenoj  sposobnosti  (ne starijim  od 6 mjeseci) izdatim od nadležne ustanove, koje će  dostaviti  kandidat koji bude odabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.  Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava. Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

5.  Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak  za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Navedeno uvjerenje dostavlja kandidat.

6.  Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Navedeno uvjerenje škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

II     Posebni uslovi se dokazuju dokumentacijom propisanom Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju kao i  Pravilnikom o postupku za prijem u radni  odnos u srednjoj školi  i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, a na osnovu kojih će se izvršiti bodovanje i rangiranje prijavljenih kandidata:

1.  Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,

3. Uvjerenje izdato od  visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja,  ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,  ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.

4. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

5. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko  se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

6. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo učešća na Konkursu imaju i lica, koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

            Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane Komisije za prijem u radni odnos na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni  odnos  u srednjoj školi  i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.           

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti   poštom ili lično na adresu škole, sa naznakom „za konkurs"  i napomenom „ ne otvarati ".

Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa .

Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa  neće se uzeti u razmatranje.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Sa kandidatima  koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, Komisija za izbor obaviće testiranje dana, 26.03.2024. godine sa početkom u 09:30 časova.

Intervju sa kandidatima će se obaviti dana, 26.03.2024. godine sa početkom u 11:00 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu  u zakazanim  terminima,  smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana