ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарјаево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 6.3.2024. године.

Г.С.
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарјаево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 6.3.2024. године.

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 6.3.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД КАЛИНОВИК

КАЛИНОВИК

 

расписује,

 

ЈАВНИ КОНКУРС

За пријем у радни однос на неодређено радно вријеме за попуну

радног мјеста у ЈУ ЦЗСР Калиновик

 

 

- Стручни радник - Дипломирани економиста ........................ј едан (1) извршилац

 

II – ОПИС ПОСЛОВА

Позиција I-7 Стручни радник - дипломирани економиста Прописан чланом  15. Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Центра за социјални рад Калиновик.

 

III – ОПШТИ УСЛОВИ

Радник мора испуњавати сљедеће опште услове:

- да је држављанин Републике Српске, односно БиХ,

- да је старији од 18 година,

- да има општу здравствену способност (достављају изабрани кандидати по окончању конкурсне процедуре),

-да се против њега не води кривични поступак,

- да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у ЈУ Центру за социјални рад,

-да није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било ком нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса.

 

IV - ПОСЕБНИ УСЛОВИ

  • ВСС Економски факултет 240 ECTS
  • Познавање рада на рачунару
  • Најмање три године радног искуства у траженом степену образовања
  • Најмање двије године на руководећем радном мјесту

 

V – ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ

За испуњавање општих и посебних услова, кандидати морају сљедеће документе приложити у оригиналу или овјереној копији:

  • Увјерење о држављанству ( не старије од 6 мјесеци).
  • Извод из МКР .
  • Увјерење да се не води кривични поступак  ( не старије од 6 мјесеци).
  • Увјерење да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у ЈУ Центру за социјални рад.
  • Изјаву да није отпуштан из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било ком нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања конкурса.
  • Диплому о завршеном факултету.
  • Увјерење о просјеку оцјена у току студирања или додатак дипломи из кога се може видјети просјек оцјена у току студирања.
  • Исправе о радном искуству ( увјерење, потврда или неки други акт из кога се види на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство).
  • Доказ о познавању рада на рачунару,
  • Доказ о општој здравственој способности - љекарско увјерење ( доставља само изабрани кандидат по завршетку конкурсне процедуре)

VI –ПОСТУПАК ПРИЈЕМА

Поступак пријема кандидата у радни однос Јавним конкурсом проводи Комисија, коју именује в.д. Директора -а након објаве јавног конкурса.

Комисија је дужна да утврди благовременост и потпуност пристиглих пријава, изврши контролу испуњености општих и посебних услова, обави интервју са кандидатима који испуњавају услове, изврши бодовање кандидата и утврди редослијед кандидата, тј. приоритетну ранг-листу.

 

VII - РОК И НАЧИН ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

Рок за подношење пријава је 8 (осам) дана од дана објављивања Јавног конкурса у дневном листу „Глас Српске".

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

О времену и мјесту интервјуа кандидати ће бити обавијештени накнадно телефонским или писменим путем , те је потебно у пријави обавезно навести контакт телефон или е-mail адресу.

Јавни конкурс ће за вријеме трајања рока за пријаву бити објављен и на званичној њеб-страници општине Калиновик.

Пријаве на Јавни конкурс достављају се лично на писарницу ЈУ ЦЗСР или путем поште, на адресу: ЈУ Центар за социјални рад Калиновик, са назнаком „Пријава на конкурс – Комисији за спровођење поступка пријема", Карађорђева, бр. 37, 71230 Калиновик.

Додатна објашњења можете добити на контакт телефон: 057/623-144.

***

ЈУ ГИМНАЗИЈА "КАЛИНОВИК"

КАЛИНОВИК
 

расписује

 

К О Н К У Р С

за пријем у радни однос

 

Рачуновођа школе  – 1 извршилац , ВСС са најмање првим циклусом студијског програма економије, финансија или рачуноводства у трајању од најмање четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалентом,које има одговарајућу лиценцу у складу са законом којим се уређује област рачуноводства.

Радник се прима на неодређено вријеме.

      
Кандидати треба да испуњавају опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске", број:1/16 и 66/18) и посебне услове у складу са Законом о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20 и 92/20) и чланом 5.и 6.Правилника  о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске", број: 24/19).


Уз потписану пријаву са биографијом кандидат треба да достави документацију о испуњености општих и посебних услова:
- Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству;
- Да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте;
- Да је психофизички способан за рад са ученицима, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности које издаје надлежна установа и које не може бити старије од шест мјесеци(љекарско увјерење ће доставити изабрани кандидат прије заснивања радног односа).

- Да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог  насиља над дјететом или малољетним лицем.


Кандидат је дужан да достави документацију којом доказује испуњеност посебних услова и на основу које се врши бодовање:
- Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању, са  остварених најмање  240 ECTS бодова или еквивалент у којој је наведено стручно звање у одређеној области
- Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

- Копију лиценце која се издаје у складу са законом који уређује област рачуноводства;

- Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица;
- Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца (из увјерења треба јасно да се види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла. Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме);
- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца;
- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
- Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

- Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима,злостављања дјетета,полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава за изабраног кандидата ће прибавити школа службеним путем, прије заснивања радног односа).
- Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавање дјеце за изабраног кандидата ће прибавити школа службеним путем, прије заснивања радног односа).  

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, школа ће објавити на огласној табли школе.

Пријем радника извршиће се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени Гласник Републике Српске" број: 24/19).
Дана 20.03.2024. године у 8:30 часова у просторијама школе обавиће  се тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса.
Кандидати се неће посебно позивати на интервју и њихово непојављивање ће се сматрати одустанком од пријаве на конкурс.
Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.
Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.
Конкурс је отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве са назнаком „Пријава на конкурс"  доставити на адресу:
ЈУ Гимназија „Калиновик" Калиновик
Ул.Шумадијска бб.
71 230 Калиновик
Тел. 057/623-044

***

УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

 објављује

 

К О Н К У Р С

за избор

у научно-наставна звања, умјетничко-наставна звања и сарадничка звања

 

Чланица Универзитета: Машински факултет Источно Сарајево

 

1. За избор наставника у звање редовног професора за ужу научну област Машинске конструкције ................................... 1 извршилац

Вука Караџића 30, 71 123 Источно Сарајево

 

Чланица Универзитета: Филозофски факултет Пале

 

Катедра за новинарство и политикологију

 

1. За избор наставника у звање ванредног професора или доцента за ужу научну област Управно право и управа ............................................... 1 извршилац

 

2. За избор сарадника у звање вишег асистента за ужу научну област Информационе науке (друштвени аспекти) ........................... 1 извршилац

 

Катедра за педагогију

 

3. За избор наставника у звање доцента за ужу научну област Општа педагогија .............................................................. 1 извршилац

Алексе Шантића 1, 71 420 Пале

 

Чланица Универзитета: Педагошки факултет Бијељина

 

1. За избор сарадника у звање вишег асистента за ужу научну област Рачунарске науке ........................................................................... 1 извршилац

Семберских ратара бб, 76 300 Бијељина

 

Чланица Универзитета: Факултет за производњу и менаџмент Требиње

 

1. За избор наставника у звање доцента за ужу научну област Електроенергетика ......................................................... 1 извршилац

Степе Степановића бб, 79 101 Требиње

 

 

Чланица Универзитета: Православни богословски факултет „Свети Василије Острошки" у Фочи

 

1. За избор сарадника у звање вишег асистента за ужу научну област Филозофија религије, теологија и религиозне студије ................. 1 извршилац

9. маја 6, 73 300 Фоча

 

Чланица Универзитета: Медицински факултет Фоча

 

1. За избор наставника у звање ванредног професора или доцента за ужу научну област Хумана генетика ................................................ 1 извршилац

 

2. За избор наставника у звање ванредног професора или доцента за ужу научну област Педијатрија ........................................................... 1 извршилац

 

3. За избор наставника у звање ванредног професора или доцента за ужу научну област Офтамологија ......................................................... 1 извршилац

 

4. Избор наставника у звање доцента ужа научна област Стоматологија, орална хирургија и медицина  ............................................................... 1 извршилац

 

5. Избор сарадника у звање вишег асистента  ужа научна област Фармакологија и фармација .................................................................. 1 извршилац

 

6. Избор сарадника у звање вишег асистента  ужа научна област Клиничка микробиологија ......................................................... 1 извршилац

Студентска 5, 73 300 Фоча

 

Чланица Универзитета: Факултет пословне економије Бијељина

 

1. За избор наставника у звање редовног професора или ванредног професора за ужу научну област Посебне социологије ................................. 1 извршилац

Семберских ратара бб, 76 300 Бијељина

 

Чланица Универзитета: Факултет физичког васпитања и спорта Пале

 

1. За избор сарадника у звање вишег асистента за ужу научну област Спортске и рехабилитационе науке, ужа образовна област Кинезиологија спортске рекреације  и рехабилитације – предмет спортска медицина ............ 1 извршилац

Алексе Шантића 3, 71 420 Пале

 

Чланица Универзитета: Економски факултет Пале

 

1. За избор наставника у звање доцента за ужу научну област Међународна економија ............................................................ 1 извршилац

Алексе Шантића 3, 71 420 Пале

 

Кандидати за избор у научно-наставно звање, умјетничко-наставно звање или сарадничко звање на Универзитету у Источном Сарајеву морају испуњавати услове прописане чланом 81. или чланом 82. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) или услове прописане у члану 77. или члану 78. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 и 40/20), у зависности да ли се ради од лицима из члана 138. став 2. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) која имају право на избор по условима који су важили до ступања на снагу тог закона.

У научно-наставна звања, умјетничко-наставна звања и сарадничка звања не може бити бирано лице које је правоснажном пресудом осуђено за кривично дјело против полног интегритета, фалсификовања јавне исправе коју издаје високошколска установа или примања мита у обављању послова у високошколској установи, као и лице које је теже прекршило кодекс професионалне честитости у складу са Законом о високом образовању.

Уз пријаву на Конкурс кандидати прилажу:

-  извод из матичне књиге рођених,

- овјерене копије диплома о сваком нивоу/степену високог образовања тј. о завршеном првом, другом и  трећем циклусу студија, односно о стеченој високој стручној спреми, научном степену магистра наука и научном степену доктора наука које кандидат посједује, а у зависности од звања за које кандидат конкурише,

- доказ о ранијем избору у звање (ако је раније биран),

- доказе о испуњености осталих услова за избор у звање у зависности од звања на које кандидат конурише за избор тј. доказе о испуњености услова за избор у звање из члана 81. или члана 82. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) или из члана 77. или члана 78. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Срспке", број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 и 40/20),

- кратку биографију и библиографију, као и по један примјерак свега наведеног у библиографији,

- овјерену изјаву да кандидат правоснажном пресудом није осуђен за кривично дјело против полног интегритета, фалсификовања јавне исправе коју издаје високошколска установа или примања мита у обављању послова у високошколској установи и

- овјерену изјаву  да кандидат није теже прекршио кодекс професионалне честитости.

 

Према условима за избор у научно-наставно звање, умјетничко-наставно звање или сарадничко звање из члана 77. или члана 78. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Срспке", број: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 и 40/20), имају право да буду бирана лица из члана 138. став 2. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20), односно лица која су већ бирана у звања и која су до ступања на снагу раније важећег Правилника о условима за избор у научно-наставна, умјетничко-наставна, наставна и сарадничка  звања („Службени гласник Републике Српске", број: 2/22), у истом провела више од једне половине изборног периода.

 

У свим осталим случајевима избора у звање примјењују се услови за избор у научно-наставна, умјетничко-наставна, наставна и сарадничка звања, предвиђени чланом 81. или чланом 82. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) и Правилником о условима за избор у научно-наставна, умјетничко-наставна, наставна и сарадничка звања („Службени гласник Републике Српске", број: 69/23).

 

Кандидати на које се односи члан 138. став 2. Закона о високом образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 67/20) су у обавези да у пријави на конкурс за избор у звање наведу да ли користе право на избор по условима који су важили до ступања на снагу тог закона.

 

Са кандидатима који су поднијели благовремене, уредне и потпуне пријаве на Конкурс и који испуњавају опште и посебне услове Конкурса биће обављен интервју.

Пријаве се подносе у року од 15 дана од дана објављивања Конкурса на адресе факултета/академија Универзитета у Источном Сарајеву.

Уколико кандидат конкурише за више позиција наведених у Конкурсу, дужан је поднијети пријаве појединачно за сваку.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА "СВЕТИ САВА"

РОГАТИЦА

 

расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста у школи

 

  1. Наставник биологије, 1 извршилац за 10 часова седмично, на неодређено вријеме са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу;

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду („Службени гласник Републике Српске", број: 1/16, 66/18, 91/21-Одлука Уставног суда Републике Српске, 119/21 и 112/23) и чланом 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број: 74/23), кандидат треба да испуњава услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) и чланом 3. тачка њ) Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Изузетно, право учешћа на конкурсу за радна мјеста наставника имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лица која су стекла радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22).

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22), испуњавали услове који се односе на степен и врсту стручне спреме.

 

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим

од стране цертифификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

5) да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

Уз потписану пријаву и документацију којом доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:  

 

1) диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплома стечена након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад,

4) увјерење да се кандидат ослобађа полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи,

5) додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током струдирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,

7) увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, са подацима о опису радног мјеста или систематизацији радног мјеста, степену стручне спреме и звању и дужини оствареног радног стажа по врстама посла,

8) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије погинулог борца,

9) увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана