JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarjaevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 6.3.2024. godine.

G.S.
JU ZZZ RS – Filijala Istočno Sarjaevo: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 6.3.2024. godine.

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 6.3.2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*****

*****

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD KALINOVIK

KALINOVIK

 

raspisuje,

 

JAVNI KONKURS

Za prijem u radni odnos na neodređeno radno vrijeme za popunu

radnog mjesta u JU CZSR Kalinovik

 

 

- Stručni radnik - Diplomirani ekonomista ........................j edan (1) izvršilac

 

II – OPIS POSLOVA

Pozicija I-7 Stručni radnik - diplomirani ekonomista Propisan članom  15. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Centra za socijalni rad Kalinovik.

 

III – OPŠTI USLOVI

Radnik mora ispunjavati sljedeće opšte uslove:

- da je državljanin Republike Srpske, odnosno BiH,

- da je stariji od 18 godina,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost (dostavljaju izabrani kandidati po okončanju konkursne procedure),

-da se protiv njega ne vodi krivični postupak,

- da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u JU Centru za socijalni rad,

-da nije otpuštan iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kom nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa.

 

IV - POSEBNI USLOVI

  • VSS Ekonomski fakultet 240 ECTS
  • Poznavanje rada na računaru
  • Najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja
  • Najmanje dvije godine na rukovodećem radnom mjestu

 

V – POTREBNI DOKUMENTI

Za ispunjavanje opštih i posebnih uslova, kandidati moraju sljedeće dokumente priložiti u originalu ili ovjerenoj kopiji:

  • Uvjerenje o državljanstvu ( ne starije od 6 mjeseci).
  • Izvod iz MKR .
  • Uvjerenje da se ne vodi krivični postupak  ( ne starije od 6 mjeseci).
  • Uvjerenje da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u JU Centru za socijalni rad.
  • Izjavu da nije otpuštan iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kom nivou vlasti u BiH, tri godine prije objavljivanja konkursa.
  • Diplomu o završenom fakultetu.
  • Uvjerenje o prosjeku ocjena u toku studiranja ili dodatak diplomi iz koga se može vidjeti prosjek ocjena u toku studiranja.
  • Isprave o radnom iskustvu ( uvjerenje, potvrda ili neki drugi akt iz koga se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo).
  • Dokaz o poznavanju rada na računaru,
  • Dokaz o opštoj zdravstvenoj sposobnosti - ljekarsko uvjerenje ( dostavlja samo izabrani kandidat po završetku konkursne procedure)

VI –POSTUPAK PRIJEMA

Postupak prijema kandidata u radni odnos Javnim konkursom provodi Komisija, koju imenuje v.d. Direktora -a nakon objave javnog konkursa.

Komisija je dužna da utvrdi blagovremenost i potpunost pristiglih prijava, izvrši kontrolu ispunjenosti opštih i posebnih uslova, obavi intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove, izvrši bodovanje kandidata i utvrdi redoslijed kandidata, tj. prioritetnu rang-listu.

 

VII - ROK I NAČIN PODNOŠENjE PRIJAVA

Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objavljivanja Javnog konkursa u dnevnom listu „Glas Srpske".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

O vremenu i mjestu intervjua kandidati će biti obaviješteni naknadno telefonskim ili pismenim putem , te je potebno u prijavi obavezno navesti kontakt telefon ili e-mail adresu.

Javni konkurs će za vrijeme trajanja roka za prijavu biti objavljen i na zvaničnoj njeb-stranici opštine Kalinovik.

Prijave na Javni konkurs dostavljaju se lično na pisarnicu JU CZSR ili putem pošte, na adresu: JU Centar za socijalni rad Kalinovik, sa naznakom „Prijava na konkurs – Komisiji za sprovođenje postupka prijema", Karađorđeva, br. 37, 71230 Kalinovik.

Dodatna objašnjenja možete dobiti na kontakt telefon: 057/623-144.

***

JU GIMNAZIJA "KALINOVIK"

KALINOVIK
 

raspisuje

 

K O N K U R S

za prijem u radni odnos

 

Računovođa škole  – 1 izvršilac , VSS sa najmanje prvim ciklusom studijskog programa ekonomije, finansija ili računovodstva u trajanju od najmanje četiri godine i ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalentom,koje ima odgovarajuću licencu u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast računovodstva.

Radnik se prima na neodređeno vrijeme.

      
Kandidati treba da ispunjavaju opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj:1/16 i 66/18) i posebne uslove u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18, 35/20 i 92/20) i članom 5.i 6.Pravilnika  o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 24/19).


Uz potpisanu prijavu sa biografijom kandidat treba da dostavi dokumentaciju o ispunjenosti opštih i posebnih uslova:
- Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
- Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
- Da je psihofizički sposoban za rad sa učenicima, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje izdaje nadležna ustanova i koje ne može biti starije od šest mjeseci(ljekarsko uvjerenje će dostaviti izabrani kandidat prije zasnivanja radnog odnosa).

- Da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog  nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.


Kandidat je dužan da dostavi dokumentaciju kojom dokazuje ispunjenost posebnih uslova i na osnovu koje se vrši bodovanje:
- Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa  ostvarenih najmanje  240 ECTS bodova ili ekvivalent u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti
- Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

- Kopiju licence koja se izdaje u skladu sa zakonom koji uređuje oblast računovodstva;

- Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;
- Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (iz uvjerenja treba jasno da se vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio s nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme);
- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;
- Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

- Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava za izabranog kandidata će pribaviti škola službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa).
- Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece za izabranog kandidata će pribaviti škola službenim putem, prije zasnivanja radnog odnosa).  

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, škola će objaviti na oglasnoj tabli škole.

Prijem radnika izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni Glasnik Republike Srpske" broj: 24/19).
Dana 20.03.2024. godine u 8:30 časova u prostorijama škole obaviće  se testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.
Kandidati se neće posebno pozivati na intervju i njihovo nepojavljivanje će se smatrati odustankom od prijave na konkurs.
Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Konkurs je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja.

Prijave sa naznakom „Prijava na konkurs"  dostaviti na adresu:
JU Gimnazija „Kalinovik" Kalinovik
Ul.Šumadijska bb.
71 230 Kalinovik
Tel. 057/623-044

***

UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU

 objavljuje

 

K O N K U R S

za izbor

u naučno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna zvanja i saradnička zvanja

 

Članica Univerziteta: Mašinski fakultet Istočno Sarajevo

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Mašinske konstrukcije ................................... 1 izvršilac

Vuka Karadžića 30, 71 123 Istočno Sarajevo

 

Članica Univerziteta: Filozofski fakultet Pale

 

Katedra za novinarstvo i politikologiju

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje vanrednog profesora ili docenta za užu naučnu oblast Upravno pravo i uprava ............................................... 1 izvršilac

 

2. Za izbor saradnika u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast Informacione nauke (društveni aspekti) ........................... 1 izvršilac

 

Katedra za pedagogiju

 

3. Za izbor nastavnika u zvanje docenta za užu naučnu oblast Opšta pedagogija .............................................................. 1 izvršilac

Alekse Šantića 1, 71 420 Pale

 

Članica Univerziteta: Pedagoški fakultet Bijeljina

 

1. Za izbor saradnika u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast Računarske nauke ........................................................................... 1 izvršilac

Semberskih ratara bb, 76 300 Bijeljina

 

Članica Univerziteta: Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje docenta za užu naučnu oblast Elektroenergetika ......................................................... 1 izvršilac

Stepe Stepanovića bb, 79 101 Trebinje

 

 

Članica Univerziteta: Pravoslavni bogoslovski fakultet „Sveti Vasilije Ostroški" u Foči

 

1. Za izbor saradnika u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast Filozofija religije, teologija i religiozne studije ................. 1 izvršilac

9. maja 6, 73 300 Foča

 

Članica Univerziteta: Medicinski fakultet Foča

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje vanrednog profesora ili docenta za užu naučnu oblast Humana genetika ................................................ 1 izvršilac

 

2. Za izbor nastavnika u zvanje vanrednog profesora ili docenta za užu naučnu oblast Pedijatrija ........................................................... 1 izvršilac

 

3. Za izbor nastavnika u zvanje vanrednog profesora ili docenta za užu naučnu oblast Oftamologija ......................................................... 1 izvršilac

 

4. Izbor nastavnika u zvanje docenta uža naučna oblast Stomatologija, oralna hirurgija i medicina  ............................................................... 1 izvršilac

 

5. Izbor saradnika u zvanje višeg asistenta  uža naučna oblast Farmakologija i farmacija .................................................................. 1 izvršilac

 

6. Izbor saradnika u zvanje višeg asistenta  uža naučna oblast Klinička mikrobiologija ......................................................... 1 izvršilac

Studentska 5, 73 300 Foča

 

Članica Univerziteta: Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje redovnog profesora ili vanrednog profesora za užu naučnu oblast Posebne sociologije ................................. 1 izvršilac

Semberskih ratara bb, 76 300 Bijeljina

 

Članica Univerziteta: Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Pale

 

1. Za izbor saradnika u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast Sportske i rehabilitacione nauke, uža obrazovna oblast Kineziologija sportske rekreacije  i rehabilitacije – predmet sportska medicina ............ 1 izvršilac

Alekse Šantića 3, 71 420 Pale

 

Članica Univerziteta: Ekonomski fakultet Pale

 

1. Za izbor nastavnika u zvanje docenta za užu naučnu oblast Međunarodna ekonomija ............................................................ 1 izvršilac

Alekse Šantića 3, 71 420 Pale

 

Kandidati za izbor u naučno-nastavno zvanje, umjetničko-nastavno zvanje ili saradničko zvanje na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu moraju ispunjavati uslove propisane članom 81. ili članom 82. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20) ili uslove propisane u članu 77. ili članu 78. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 i 40/20), u zavisnosti da li se radi od licima iz člana 138. stav 2. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20) koja imaju pravo na izbor po uslovima koji su važili do stupanja na snagu tog zakona.

U naučno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna zvanja i saradnička zvanja ne može biti birano lice koje je pravosnažnom presudom osuđeno za krivično djelo protiv polnog integriteta, falsifikovanja javne isprave koju izdaje visokoškolska ustanova ili primanja mita u obavljanju poslova u visokoškolskoj ustanovi, kao i lice koje je teže prekršilo kodeks profesionalne čestitosti u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju.

Uz prijavu na Konkurs kandidati prilažu:

-  izvod iz matične knjige rođenih,

- ovjerene kopije diploma o svakom nivou/stepenu visokog obrazovanja tj. o završenom prvom, drugom i  trećem ciklusu studija, odnosno o stečenoj visokoj stručnoj spremi, naučnom stepenu magistra nauka i naučnom stepenu doktora nauka koje kandidat posjeduje, a u zavisnosti od zvanja za koje kandidat konkuriše,

- dokaz o ranijem izboru u zvanje (ako je ranije biran),

- dokaze o ispunjenosti ostalih uslova za izbor u zvanje u zavisnosti od zvanja na koje kandidat konuriše za izbor tj. dokaze o ispunjenosti uslova za izbor u zvanje iz člana 81. ili člana 82. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20) ili iz člana 77. ili člana 78. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srspke", broj: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 i 40/20),

- kratku biografiju i bibliografiju, kao i po jedan primjerak svega navedenog u bibliografiji,

- ovjerenu izjavu da kandidat pravosnažnom presudom nije osuđen za krivično djelo protiv polnog integriteta, falsifikovanja javne isprave koju izdaje visokoškolska ustanova ili primanja mita u obavljanju poslova u visokoškolskoj ustanovi i

- ovjerenu izjavu  da kandidat nije teže prekršio kodeks profesionalne čestitosti.

 

Prema uslovima za izbor u naučno-nastavno zvanje, umjetničko-nastavno zvanje ili saradničko zvanje iz člana 77. ili člana 78. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srspke", broj: 73/10, 104/11, 84/12, 108/13, 44/15, 90/16, 31/18, 26/19 i 40/20), imaju pravo da budu birana lica iz člana 138. stav 2. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20), odnosno lica koja su već birana u zvanja i koja su do stupanja na snagu ranije važećeg Pravilnika o uslovima za izbor u naučno-nastavna, umjetničko-nastavna, nastavna i saradnička  zvanja („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 2/22), u istom provela više od jedne polovine izbornog perioda.

 

U svim ostalim slučajevima izbora u zvanje primjenjuju se uslovi za izbor u naučno-nastavna, umjetničko-nastavna, nastavna i saradnička zvanja, predviđeni članom 81. ili članom 82. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20) i Pravilnikom o uslovima za izbor u naučno-nastavna, umjetničko-nastavna, nastavna i saradnička zvanja („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 69/23).

 

Kandidati na koje se odnosi član 138. stav 2. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 67/20) su u obavezi da u prijavi na konkurs za izbor u zvanje navedu da li koriste pravo na izbor po uslovima koji su važili do stupanja na snagu tog zakona.

 

Sa kandidatima koji su podnijeli blagovremene, uredne i potpune prijave na Konkurs i koji ispunjavaju opšte i posebne uslove Konkursa biće obavljen intervju.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa na adrese fakulteta/akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ukoliko kandidat konkuriše za više pozicija navedenih u Konkursu, dužan je podnijeti prijave pojedinačno za svaku.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

***

JU OSNOVNA ŠKOLA "SVETI SAVA"

ROGATICA

 

raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta u školi

 

  1. Nastavnik biologije, 1 izvršilac za 10 časova sedmično, na neodređeno vrijeme sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno-obrazovnom procesu;

 

Pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 1/16, 66/18, 91/21-Odluka Ustavnog suda Republike Srpske, 119/21 i 112/23) i članom 6. Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 74/23), kandidat treba da ispunjava uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22) i članom 3. tačka nj) Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15).

Izuzetno, pravo učešća na konkursu za radna mjesta nastavnika imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, kao i lica koja su stekla radni staž u školi van nastavnog procesa, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22).

Pravo učešća na konkurs imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 81/22), ispunjavali uslove koji se odnose na stepen i vrstu stručne spreme.

 

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, izdatim

od strane certififikovane zdravstvene ustanove, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela koja ga čine nedostojnim za rad u školi, te za krivična djela učinjena protiv: službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, a to se dokazuje uvjerenjem o neosuđivanosti koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

5) da se ne vodi u Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, a to se dokazuje uvjerenjem o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece u skladu sa propisima kojima je uređena oblast vođenja Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece, koje za izabranog kandidata ustanova pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivična djela učinjena protiv službene dužnosti, zloupotrebe opojnih sredstava, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom dokazuju ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata:  

 

1) diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti, odnosno diploma stečena nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za samostalan vaspitno-obrazovni rad,

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa propisom kojim se uređuje oblast polaganja stručnog ispita u osnovnoj školi,

5) dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom strudiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme,

7) uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca, sa podacima o opisu radnog mjesta ili sistematizaciji radnog mjesta, stepenu stručne spreme i zvanju i dužini ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije poginulog borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana