ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 21.2.2024. године.

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 21.2.2024. године.

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 21.2.2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

**********

**********

**********

ЈУ ОШ "МИЛАН РАКИЋ" ВЕЛИКА БУКОВИЦА

74 213 ВЕЛИКА БУКОВИЦА
 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

      -Професор њемачког језика, 1. извршилац, (14 часова) са положеним стручним испитом, на одређено радно вријеме, до повратка радника са боловања, најкасније  до 30.06.2024. године,

      -Водитељ продуженог боравка, 1. извршилац (75%) са положеним стручним испитом, на одређено, до повратка радника са боловања.

      -Професор разредне наставе 1. извршилац, са положеним стручним испитом, на одређено до повратка радника са боловања,  а најкасније  до 30.06.2024. године,

      -Професор физике-приправник, (8 часова), 1. извршилац, на одређено радно вријеме, до краја школске 2023/24 године,  најкасније до 31.08.2024 године,

 

-Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду („Службени гласник Републике Српске" број: 01/16) кандидати требају и да испуњавају посебне услове прописане чланом  114, 115. и 116. Закона о основном образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 81/22) и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

 

Општи услови:

- да је држављанин Босне и Херцеговине и Републике Српске,
- да има општу здравствену способност за рад,
- да је старији од 18 година.

 

Посебни услови:

- одговарајући ниво образовања – завршен први циклус студијског програма и стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно високу или вишу стручну спрему,
-увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела  учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним  лицем, злоупотребе опојних средстава.

-увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,

-увјерење да против њега није покренут кривични поступак  за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над  дјететом или  малољетним лицем.

     

-Кандидати који се пријављују на јавни конкурс дужни су уз потписану пријаву доставити овјерене копије свих докумената не старије од шест мјесеци:


- Увјерење о држављанству,
- Извод из матичне књиге рођених,
- Доказ о стеченом степену стручне спреме или еквивалент,

- Увјерење о положеном стручном испиту, под тачком 1,2, и 3.,

- Увјерење да против њега није покренут кривични поступак 
- Увјерење о дужини радног стажу у струци , издато од ранијег послодавца које треба да садржи податке из којих се јасно види :врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,
- Љекарско увјерење (прилаже само онај кандидат који буде први на ранг листи прије заснивања радног односа),
-  Друге доказе о потврђивању знања и способности, препоруке и слично.

 

Поред наведене документације кандидати могу доставити доказе прописане Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи(„Службени гласник Републике Српске" број: 74/23). и то:
- Потврду о времену проведеном на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање на подручју јединице локалне самоуправе гдје је кандидат пријављен,
- Просјек оцјена који је кандидат остварио током студирања,
 

Достављени докази ће се бодовати од стране комисије на начин и у складу са одредбама Правилника о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске" број: 74/23).

 

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве:
Пријаве са Еmail адресом се могу доставити лично или поштом препоручено на следећу адресу:
Јавна установа основна школа „Милан Ракић", Буковица Велика 74213 Велика Буковица, са назнаком Јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста.
 

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама „Глас Српске". Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.
 

Кандидати који буду испуњавали услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити тесту и интервју, који ће се одржати дана, 04.03.2024.године,са почетком у 9,00 часова, после теста-интервју, а који ће са кандидатима обавити Комисија за избор која броји три члана.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу школе,

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тесту и интервјуу, сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима.

Школа ће писменим путем  обавијестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

***

ЈУ ОШ "ОБУДОВАЦ" ОБУДОВАЦ

76 235 ОБУДОВАЦ

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за попуњавање упражњених радних мјеста

 

Наставник техничког образовања – 1 извршилац, са положеним стручним испитом, 8 часова непосредног рада са ученицима, на одређено вријеме до 31.8.2024. године,

Наставник информатике – 1 извршилац, са положеним стручним испитом, 8 часова непосредног рада са ученицима, на одређено вријеме до 31.08.2024. године.

 

Општи услови и посебни услови за пријем у радни однос:

Кандидати морају испуњавати опште услове за заснивање радног односа предвиђене Законом о раду („Сл.гласник РС", број: 1/06 и 66/18), услове прописане чланом 114 и 116 Закона о основном васпитању и образовању („Сл.гласник РС" број: 81/22) и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Сл.гласник РС" број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15). Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу овог закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

 

Уз пријаву са кратком биографијом (потписану од стране кандидата који се пријављује на јавни конкурс за пријем у радни однос и  обавезном адресом становања и бројем телефона)  кандидат је дужан да достави:

  • Увјерење о држављанству
  • Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте
  • Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области
  • Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена
  • Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење
  • Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца
  • Увјерење о положеном стручном испиту
  • Увјерење да није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  • Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије бораца.

 Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава.

Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце.

 

-Кандидати који буду изабрани дужни су приложити љекарско увјерење о психичкој способности (не старије од 6 мјесеци) прије заснивања радног односа

- Увјерење из тачке 11. и 12. прибавиће Школа службеним путем за изабране кандидате, а прије заснивања радног односа.

 

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената, с тим да датум издавања докумената не смије бити старије од 6 мјесеци и исти се неће враћати кандидатима.        

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве односно који испуњавају услове конкурса ће се обавити у просторијама ЈУ Основне школе ''Обудовац'' у Обудовцу дана 8.3.2024. године у 11 сати.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације биће постављен на огласну таблу школе најкасније три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Ако се кандидат не појави на тестирању или интервјуу сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања путем дневних новина „Глас Српске".

Пријаве се могу доставити лично или путем поште на адресу:

ЈУ Основна школа „Обудовац"  76235 Обудовац

Избор кандидата ће се извршити у складу са Законом о основном образовању и васпитању и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

***

ГРАД ДЕРВЕНТА

ТРГ ОСЛОБОЂЕЊА 3

74 400 ДЕРВЕНТА

 

ЈАВНИ  КОНКУРС

за попуну упражњеног  радног   мјеста у статусу  намјештеника у

Градској управи Града  Дервента

 

I -  У Градску управу  Града Дервента прима се у радни однос на неодређено вријеме у статусу  нмјештеника  :

1. У   Одјељење за општу управу :

 

 Спремачица ..................... 1 извршилац

 

Статус: намјештеник

 

II - ОПИС ПОСЛОВА

Опис послова за радно мјесто  спремачица  утврђен је чланом 14. тачка 16.  Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Градске управе Града Дервента („Службени гласник града Дервента", број  5/23, 13/23, 16/23 и 17/23).

 

III- ОПШТИ УСЛОВИ:

  • да је држављанин Републике Српске односно Босне и Херцеговине
  • да је старији од 18 година ,
  • да има општу здравствену способност ,
  • да није осуђен за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у градској односно општинској управи
  • да није отпуштен из органа управе као резултат  дисциплинске  мјере на било којем нивоу власти у БиХ три године прије објављивања конкурса
  • да није у сукобу интереса односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у градској односно општинској управи.

IV – ПОСЕБНИ УСЛОВИ

Посебни услови за радно мјесто спремачица:

НК – осмогодишња школа или средња школа , најмање шест мјесеци радног искуства у траженом степену образовања.

 

V – ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА

Уз пријаву на Конкурс дандидати су дужни приложити фотокопију доказа  о испуњавању општих услова како слиједи  :

1. фото-копију увјерења о држављанству Републике Српске односно Босне и Херцеговине

2. фото-копију личне карте

Уз пријаву на Конкурс кандидати су дужни приложити фото-копије доказа о испуњавању посебних услова, како слиједи:

свједочанство о завршеној основној школи или о завршеној средњој стручној спреми

-  исправа којом се доказује радно искуство у струци односно у траженом степену образовања( потврда, рјешење или други акт из којег се види на којим пословима са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство ),

Саставни дио пријаве на јавни конкурс је  изјава да кандидат: 

а)  није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у градској/општинској управи јединице локалне самоуправе,

б)  није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере , на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања Конкурса,

в)   не постоји неспојивост у складу са члановима од 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе ( „Службени гласник Републике Српске", број 97/16) .

Испуњеност других услова наведених у Јавном конкурсу кандидати доказују изјавом која је саставни дио обрасца пријаве на конкурс.

Са свим кандидатима који буду испуњавали услове  Комисија за спровођење јавног конкурса за пријем намјештеника, обавиће интервју о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

Уколико више кандидата на ранг листи има исти број бодова предност ће имати кандидат који има статус члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и борца , како је прописано члановима 36. 54. и 73. Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", број 134/11, 9/12 , 40/12 и 18/15 – Одлука УС и „Службени гласник БиХ", број 25/21 – Одлука УС БиХ) ). Да би остварили наведене предности кандидати су дужни да приложе одговарајући доказ о испуњавању услова из чл. 30. 39. и 60. наведеног Закона .

Прворангирани кандидат по приједлогу Комисије , дужан је у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије да достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фото-копији као и овјерене изјаве:

а) да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској управи јединице локалне самоуправе,

б) да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере, на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања Конкурса,

в) да не постоји неспојивост у складу са члановима од 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе ( „Службени гласник Републике Српске", број 97/16), и

г)  увјерење о општој здравственој способности

Ако прворангирани кандидат не достави доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште или посебне услове , позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са ранг- листе  успјешних кандидата , да достави тражене доказе.

VI - РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ

Рок  за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања  Конкурса.

Пријава за учешће на Јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу , који се може преузети у Градској управи града  Дервента – шалтер сала или на страници Града  Дервента www.derventa.ba

Све рубрике у пријавном обрасцу морају бити читко попуњене, уз обавезан својеручни потпис.

 Неблаговремене , непотпуне , недопуштене  и неразумљиве пријаве биће одбачене .

Пријаве се могу доставити лично ( пријемна канцеларија  ) или путем поште на адресу : ГРАД  ДЕРВЕНТА – ГРАДОНАЧЕЛНИК , ул Трг ослобођења број 3.  Дервента, са назнаком: Пријава на Јавни конкурс  за попуну упражњеног    радног   мјеста  у статусу  намјештеника  у Градској   управи  Града Дервента".

Јавни конкурс биће објављен у дневном листу „Гласу Српске"

Јавни конкурс ће се објавити  и  у  „Дервентском листу" и на званичној интернет страници града Дервента  али се те објаве неће рачунати у рокове за пријављивање на конкурс.

Контакт особа: Нада Ђурић , тел. број 053/315-107

***

ГРАД ДЕРВЕНТА

ТРГ ОСЛОБОЂЕЊА 3

74 400 ДЕРВЕНТА

 

Ј А В Н И   К О Н К У Р С

за попуњавање упражњених радних мјеста на неодређено вријеме у Територијалној   ватрогасно-спасилачкој јединици Дервента

                  

    

I  Градоначелник Града Дервента расписује Јавни конкурс за попуњавање упражњених радних мјеста на неодређено вријеме у ТВСЈ Дервента  и то:

Ватрогасац-спасилац .................................................. 3 извршиоца

Статус: намјештеник

 

II  ОПИС ПОСЛОВА

Опис послова утврђен је Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у  Територијалној ватрогасно-спасилачкој јединици Дервента („Службени гласник града Дервента", број  13/23).

III -  ОПШТИ УСЛОВИ

Општи услови за кандидате :

  • да је држављанин Републике Српске, односно Босне и Херцеговине,
  • да је старије од 18 година,
  • да има општу здравствену способност,
  • да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у градској/општинској управи,
  • да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Босни и Херцеговини три године прије објављивања конкурса и
  • да није у сукобу интереса, односно да не обавља дужност која је неспојива са дужношћу службеника у градској/ општинској управи, у складу са чланом 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе („Службени гласник Републике Српске", број 97/16).

IV  -  ПОСЕБНИ УСЛОВИ

Посебни услови за радно мјесто  ватрогасац – спасилац:

-III или IV  степен стручне спреме техничке струке ( ватрогасне, грађевинске, машинске, металске, браварске, хемијске или електричарске)

- положен стручни испит за професионалног ватрогасца,

- шест мјесеци радног искуства у одговарајућем степену и врсти стручне спреме

- положен испит за возача Б категорије

- да није старији од 25 година ,

. да је здравствено и психофизички способан за вршење послова гашења пожара, спасавања људи и имовине

 

V – ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА           

Пријава за учешће на Јавни  конкурс подноси се на прописаном обрасцу - Пријава на јавни конкурс.

Уз наведени образац  као доказ о испуњавању посебних услова, кандидат за радно мјесто: ватрогасац - спасилац  прилаже:

                  1. свједочанство о завршеном III или  IV степену стручне спреме техничке струке ( ватрогасне, грађевинске, машинске, металске, браварске, хемијске или електричарске)

                   2. доказ о положеном  стручном  испиту  за професионалног ватрогасца,

                   3. доказ о радном искуству у трајању од шест мјесеци,

                   4. доказ о положеном испиту за возача „Б"  категорије

                   5. лице које аплицира на радно мјесто ватрогасац-спасилац доставља доказ да је упутио захтјев здравственој установи за обављање претходног здравственог прегледа прије пријема у радни однос ( односи се на доказ  о здравственој способности за обављање послова ватрогасац – спасилац  ),

Као доказ о испуњавању општих услова  сви кандидати прилажу :

                 1. фото-копија увјерења о држављанству Републике Српске односно Босне и Херцеговине

                 2.  фото-копија личне карте

                 3. увјерење о општој здравственој способности

Саставни дио пријаве на Јавни конкурс је  својеручно потписана изјава да кандидат: 

а)  није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у градској/општинској управи јединице локалне самоуправе,

б)  није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере , на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања Конкурса,

в)   не постоји неспојивост у складу са члановима од 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе ( „Службени гласник Републике Српске", број 97/16) .

Испуњеност других услова наведених у Јавном конкурсу кандидати доказују изјавом која је саставни дио обрасца пријаве на конкурс.

Са свим кандидатима који буду испуњавали услове  Конкурсна комисија за спровођење поступка  за попуњавање упражењених радних мјеста у ТВСЈ Дервента   обавиће интервју о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

Уколико више кандидата на ранг листи има исти број бодова предност ће имати кандидат који има статус члана породице погинулог борца, ратног војног инвалида и борца , како је прописано члановима 36. 54. и 73. Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", број 134/11, 9/12 , 40/12 и 18/15 ). Да би остварили наведене предности кандидати су дужни да приложе одговарајући доказ о испуњавању услова из чл. 30. 39. и 60. наведеног Закона .

Прворангирани кандидат по приједлогу Комисије   дужан је у року од седам дана од дана пријема обавјештења Комисије да достави доказе о испуњавању општих и посебних услова у оригиналу или овјереној фото-копији као и овјерене изјаве:

а) да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривично дјело које га чини неподобним за обављање послова у општинској /градској управи јединице локалне самоуправе,

б) да није отпуштен из органа управе као резултат дисциплинске мјере , на било којем нивоу власти у БиХ, три године прије објављивања Конкурса,

в) да не постоји неспојивост у складу са члановима од 43. до 47. Закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе ( „Службени гласник Републике Српске", број 97/16) .

 Ако прворангирани кандидат не достави доказе у прописаном року или ако на основу достављених доказа Комисија утврди да кандидат не испуњава опште или посебне услове  позваће сљедећег кандидата по броју освојених бодова са ранг- листе  успјешних кандидата , да достави тражене доказе.

 

VI - РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВЕ

Рок  за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања  Конкурса.

Пријава за учешће на Јавном конкурсу подноси се на прописаном обрасцу , који се може преузети у Градској управи Града  Дервента – шалтер сала или на страници Града  Дервента www.derventa.ba

Све рубрике у пријавном обрасцу морају бити читко попуњене  уз обавезан својеручни потпис.

Неблаговремене , непотпуне , недопуштене  и неразумљиве пријаве биће одбачене .

Пријаве се могу доставити лично (пријемна канцеларија) или путем поште на адресу : ГРАД  ДЕРВЕНТА – ГРАДОНАЧЕЛНИК, ул Трг ослобођења број 3. Дервента, са назнаком: Пријава на Јавни конкурс за попуњавање упражњених радних мјеста у Територијалној  ватрогасно-спасилачкој јединици Дервента"

Јавни конкурс биће објављен у дневном листу „Глас  Српске".

Јавни конкурс ће се објавити и у „Дервентском листу" и на званичној интернет страници града Дервента , али се те објаве неће рачунати у рокове за пријављивање на конкурс.

Контакт особа: Славен Пијетловић,  тел. бр. 065/ 568-928

***

ЈУ "ЕКОНОМСКА ШКОЛА" ДОБОЈ

ЦАРА ДУШАНА 18

74 000 ДОБОЈ

К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста у школи

 

Професор исламске вјеронауке – 4 часа, , са радним искуством, на одређено вријеме до 31.08.2024. године ……. 1 извршилац; 

Професор економске групе предмета – 18 часова, са радним искуством, на одређено вријеме до 31.08.2024. године                                                              

 

ОПШТИ И ПОСЕБНИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС     

Општи услови за пријем у радни однос су :

1. Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине,  што се  доказује увјерењем  о држављанству;

2. Да је пунољетан,  што се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом  личне карте;

3. Да је радно способан, што се доказује љекарским увјерењем  о психофизичкој способности, које не може бити  старије од 6 (шест)  мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа;

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом  за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицима, злоупотребе опојних средстава, доказ о некажњавању Школа ће прибавити службени путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,

5. Да се не налази на евиденцији која се воде у Регистру  лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце , доказ ће школа прибавити службеним путем  за изабраног кандидата а прије заснивања радног односа.

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Осим општих услова предвиђених Законом о раду ( „Службени гласник Републике Српске" број 1/18 и 66/18, 91/21 – Одлука Уставног суда РС и 119/21 ), кандидати треба да испуњаваху и  посебне  услова предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању ( „Службени гласник Републике Српске" број 41/18, 35/20 и 92/20) , и  Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама ( „Службени гласник Републике Српске" број 29/12), и Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" број 24/19).

Пријем у радни однос извршиће  се у складу са Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

У складу са чланом 104. став 7) и 8) Закона о средњем образовању и васпитању (за радна мјеста код којих се тражи положен стручни испит) право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

Уз потписану пријаву са кратком биографијом, е-mail адресом и контакт телефоном од стране кандидата који се пријављује на конкурс за пријем у радни однос, потребно је доставити документацију на основу које се доказују испуњеност општих и посебних услова и документација на основу које се врши бодовање критеријума за пријем и то :

  • Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског  програма у четверогодишњем трајању са најмање 240 бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент;
  • Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;
  • Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;
  • Увјерење о радном стажу стеченом након стицања стручне спреме тражене конкурсом, издато од ранијег(их) послодавца, а које треба да садржи податке из којих се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла;
  • Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичкој-медодичкој групи предмета, који је дужан доставити кандидат  за наставника који у току студија није положио  педагошко-психолошку  и дидактичко –методичку групу предмета;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије породице  погинулог борца;
  • Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко – инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено –отаџбинског рата Републике Српске , ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;
  • Увјерење општинског/градског  органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђивању статуса борца Одбрамбено отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Напомена: У складу са чланом 104. став 7. и 8. Закона о средњем образовању и васпитању, на упражњено радно мјесто, гдје се као услов тражи положен стручни испит, може се ангажовати лице које је стекло радни стаж ван школеу трајању од најмање годину дана у струци,уколико испуњава друге услове прописане законом.
Уколико се на радно мјесто не пријави кандидат са радним искуством и положеним стручним испитом,школа задржава право да може да прими радника без радног искуства.

Кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Сви кандидати су дужни у пријави  на конкурс навести тачну адресу, mail адресу и број телефона.

Непотпуне и неблаговремене пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове конкурса, неће се разматрати.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе, најкасније 3 дана прије заказаног тестирања и интервјуа па се  кандидати неће посебно  позивати, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили благовремене и потпуне пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, биће обављен дана  05.03.2024. године (уторак) у просторијама школе. Вријеме тестирања и интервјуа обавиће се са почетком у 11.00 часова у просторијама школе.

Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".  

Пријаве са потребним документима доставити лично или на адресу школе: ЈУ Економска школа Добој, ул. Цара Душана бр.18., 74 000 Добој, у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс -  и за коју позицију кандидат конкурише".

***

ЈУ "СТРУЧНА И ТЕХНИЧКА ШКОЛА" ДЕРВЕНТА

СВЕТОГ САВЕ 1

74 400 ДЕРВЕНТА

 

Јавни конкурс

за попуну упражњених  радних  мјеста

 

Директор Средње школе „ЈУ Стручна и техничка школа Дервента" из Дервенте расписује Јавни конкурс за попуну упражњеног радног   мјеста и то:

 

 – Професор физичког васпитања –пуна норма

 

- Са радним искуством

- На  одређено вријеме   (до повратка радника са неплаћеног одсуства, односно до 30.06.2024.године) 

- Број извршилаца 1.

 

Општи услови:

1. да је држављанин Босне и Херцеговине и Републике Српске,а то се доказује увјерењем о држављанству

2. да је пунољетан,а  то се доказује изводом из  матичне књиге рођених

3. да је радно способан ,а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци  и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа.

4. да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

5.Увјерење о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

6.увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Поред општих услова кандидати морају да испуњавају и посебне услове прописане Законом о средњем образовању и васпитању и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

Потребна документација:

Кандидати уз пријаву на јавни конкурс дужни су доставити овјерене копије свих докумената  и то:

 

- Пријава  на конкурс ( у пријави обавезно навести адресу и број телефона)

- Увјерење о држављансту,

- Извод из матичне књиге рођених,

- Љекарско увјерење не старије од шест мјесеци (прилаже само онај кандидат који буде изабран, након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа),

- Увјерење да лице није осуђивано правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,злоупотребе опојних средстава (за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

-Увјерење  о подацима из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце ( за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа).

-Увјерење да против кандидата  није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, не старије од 6 мјесеци.

Поред наведене документације кандидати достављају и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање према одредбама Правилника о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начину бодовања критеријума за пријем.

- овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240  ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент ,

-Увјерење  о положеном стручном испиту за рад у настави,

- додатак дипломи,који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

- увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење,

- увјерење о радном стажу издато од ранијих  послодаваца, (обавезно увјерење да садржи врсту посла коју је радник обављао и стручну спрему потребну за тај посао)

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,

- увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,

 

Право учешћа на конкурсу  имају и лица која су по прописима важећим  до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18,35/20 , 92/20 и 55­/23),испуњавали услове у погледу профила  и звања наставника.

 

Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријава:

 

Пријаве се могу доставити лично или поштом препоручено на следећу адресу:

„ЈУ Стручна и техничка школа Дервента", ул. Светог Саве  бр 1.,  Дервента, са назнаком Јавни конкурс за попуну упражњеног  радног  мјеста.

 

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса.

 

Неблаговремене и непотпуне пријаве канидата неће се узети у разматрање.

Школа ће списак кандидата који испуњавају  услове поставити на огласну таблу школе.

Кандидати који испуњавају услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити интервјуу и тестирању, који ће са кандидатима обавити Комисија за избор.

Интервју са кандидатима  и тестирање ће се одржати дана   07.03.2024. године у 09.00  часова у просторијама школе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју и тестирање, а ако се не појаве, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима

 

5. Напомене

Школа ће писменим путем обавјестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

***

ЈУ ОШ "СРБИЈА" ЦРКВИНА

76 239 ЦРКВИНА

 

К  О  Н  К  У  Р С

за попуњавање упражњених радних мјеста

 

Школски библиотекар .......1 извршилац са искуством и положеним стручним испитом на одређено вријеме до 31.8.2024.године – 40% радног времена.

Кандидати морају да испуњавају следеће услове:

 

Општи услови:

  • да је држављанин РС или БиХ, а то се доказује увјерењем о држављанству (датум издавања да није старији од 6 мјесеци)
  • да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или копијом личне карте
  • да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности издато од цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од 6 мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу а прије заснивања радног односа,
  • да није осуђиван правноснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета,  злостављања дјетета, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а које се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата школа  прибававља  службеним путем, а прије заснивања радног односа,
  • да се не води у Регистару лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце, а које се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења регистра правоснажно осуђених лица за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које ће за изабраног кандидата школа  прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа,
  • да против њега није покренут кривични поступак за кривични дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а које се доказује увјерењем  издатим од надлежног суда по мјесту пребивалишта које кандидат доставља.

Уз потписану пријаву и документацију којом доказује испуњеност општих услова кандидат је дужан да достави и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима из члана 6. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријема у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи, и то:

  • овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање  у одређеној области односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области
  • увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  • увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовни рад,
  • увјерење да се кандидат ослобађа обавеза полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи,
  • додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  • увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,
  • увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  • увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца.

 

Изузетно, уколико кандидат не може из оправданих разлога да прибави документ - додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена, просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Изузетно, уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља  копију радне књижице.

 

Право учешћа на конкурс имају и кандидати који су стекли радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању (члан 114. став 5. Законом о основном васпитању и образовању).

Такође, право учешћа на конкурс имају и кандидати који су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и исте се неће враћати кандидатима.

         

07.03.2024.године (четвртак) са почетком у 13,00 часова у просторијама школе обавит ће се тест и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве.

На огласној табли школе ће бити објављен списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју.

Кандидати који се не појаве на тесту или интервју сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање.

Све непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве се могу доставити лично у  просторије  школе сваким радним даном од 7:00 до 12:00 часова или путем поште на адресу:

ЈУ Основна школа „Србија", 76 239 Црквина.

***

ЈПУ "НАША РАДОСТ" МОДРИЧА

ЦАРА ЛАЗАРА 7

74 480 МОДРИЧА

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ИЗБОР И ПРИЈЕМ РАДНИКА У ЈПУ „НАША РАДОСТ" МОДРИЧА

 

I     Директор ЈПУ „Наша радост"Модрича расписује Јавни конкурс за пријем на одређено вријеме, од 01.03.2024.године и то:

Дипломирани васпитач предшколске дјеце-1 извршилац,на одређено вријеме,до повратка васпитача са боловања;

Дипломирани васпитач предшколске дјеце-1 извршилац,на одређено вријеме,до повратка васпитача са функције.

               

II     ОПИС  ПОСЛОВА   

      Васпитач у ЈПУ „Наша радост"Модрича обављаће сљедеће послове:рад са дјецом у групи од 16 мјесеци до 6 година у складу са Програмом предшколског васпитања и образовања.   

III     ОПШТИ  УСЛОВИ

  • да је држављанин Републике Српске и БиХ;
  • да је старији од 18 година;
  • да је радно способан;
  • да  није осуђиван правоснажном пресудом  за кривична дјела која га чине недостојним за рад, кривична дјела учињена против слобода и права грађана,службене дјелатности,полног интегритета,сексуалног злостављања и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата Установа прибавља службеним путем,а прије заснивања радног односа;
  • да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце,а то се доказује увјерењем из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотрбе и искориштавања дјеце,које за изабраног кандидата Установа прибавља слуђбеним путем;
  • да против њега није покренут кривични поступак за дјела која га чине недостојним за рад, кривична дјела учињена против слобода и права грађана, службене дјелатности,полног интегритета,сексуалног злостављања и искориштавања дјетета,а то се доказује Увјерењем о невођењу кривичног поступка.

IV    ПОСЕБНИ  УСЛОВИ

  • да има одговарајући ниво образовања-ВСС, VII степен стручне спреме,завршен најмање први циклус студијског програма или еквивалент и стечено високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања,
  • да има најмање једну годину радног искуства са одговарајућим степеном образовања,
  • да има положен стручни испит за васпитно-образовни рад или услов за полагање стручног испита.Васпитач које је стекао радни стаж или искуство у својој струци у трајању од годину дана,а није положио стручни испит,може засновати радни однос укулико испуњава услове прописане Законом о предшколском васпитању и образовању али је дужан да положи стручни испит у року од десет мјесеци од дана заснивања радног односа у Предшколској установи,у противно престаје му радни однос,

право учешћа на Конкурсу имају и васпитачи који су радни стаж или искуство стекли ван предшколске установе у својој струци у трајању од годину дана,а нису положили стручни испит.

V      ПОТРЕБНА  ДОКУМЕНТАЦИЈА

  • пријава на Конкурс и кратка биографија(потписано од стране кандидата)
  • Увјерење о држављанству(не старије од 6 мјесеци)
  • Овјерена копија личне карте и Извод из матичне књиге рођених
  • Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са дјецом,издато од цертификоване здравствене установе које не може бити старије од 6 мјесеци(прилажу само изабрани кандидати на Конкурсу а прије заснивања радног односа)
  • Увјерење о невођењу кривичног поступка
  • Диплома о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области
  • Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца,које треба да садржи податке о врсти и опису послова дефинисаних актом којим се утврђује организација и систематизација радних мјеста,степену стручне спреме и профилу и дужини оствареног радног стажа по врсти посла.
  • Уколико је кандидат радио с непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.
  • Изузетно ,уколико кандидат не може из оправданих разлога доставити поменути документ,доставља овјерену копију радне књижице.
  • Увјерење о положеном стручном испиту за васпитно-образовни рад,односно стручном испиту за остале раднике са завршеним високим образовањем,уколико је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством и положеним стручним испитом.
  • Увјерење да се кандидат ослобађа плаћања обавезе пполагања стручног испита  или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се регулише полагање стручног испита.
  • Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или Увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања,уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.У изузетним случајевима,уколико кандидат не може из оправданих разлога набавити поменути документ,просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.
  • Увјерење издато од Завода за запошљавање  о времену проведеном на евиденцији незапослених лица,а након стицања одговарајуће стручне спреме.
  • Увјерење Општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбранбено-отаџбинског рата РС,уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  • Увјерење градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу ратног војног инвалида Одбранбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије РВИ.
  • Увјерење градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном  статусу борца  Одбранбено-отаџбинског рата РС, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

 

Напомена: кандидати достављају овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

VI      Конкурс остаје отворен осам ( 8) дана од дана објављивања у дневном листу „Глас Српске".

Пријаве са потребним документима доставити лично у просторије вртића или Путем поште на адресу вртића: ЈПУ „Наша радос т"Модрича,Цара Лазара 7.

Пријаву доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс-не отварај".На пријави кандидат треба да напише контакт телефон.

VII    Кандидтаи који испуњавају услове конкурса,а пријаве су им потпуне и благовремене, биће подвргнути интервјуу на који се неће посебно позивати.

Интервју ће бити обављен у просторијама ЈПУ „наша радост",Цара Лазара 7, дана 01.03.2024. године са почетком у 11,00 сати.

VIII  Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен н огласној табли ЈПУ „Наша радост",најкасније три дана прије заказаног интервјуа,а уколико се кандидат не појави на интервјуу,сматраће се да је одустао од приојаве на Конкурс.Неблаговремене и непотпуне пријаве неже бити узете у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана