ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.05.2023. године

ЈУ ЗЗЗ РС
ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Бијељина: Оглашава слободна радна мјеста на дан 17.05.2023. године

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 17.05. 2023. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

******

*****

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа „Доситеј Обрадовић"

Корај, Академика М. Бегића 1, 75247 Корај

тел.: 055/666-010,

е-mail: о[email protected]

Број: 259/23

 

На основу члана 125. и 152. став (3) тачке 16) и 17) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број 81/22) и добијене сагласности од Актива директора, директор ЈУ Основна школа „Доситеј Обрадовић" Корај,  р а с п и с у ј е 

КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

                                                                                                                

  1. Рачуновођа школе  – на неодређено вријеме (95% норме), лице са радним искуством и одговарајућом лиценцом, 1 извршилац.
  • Кандидати који конкуришу за радно мјесто рачуновође морају испуњавати услове према члану 142. став (3) Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске", број: 81/22), односно, да имају завршен први циклус студијског програма економије, финансија или рачуноводства у трајању од четири године и остварених најмање 240 EC­TS бодова или еквивалент и који имају одговарајућу лиценцу у складу са законом којим се уређује област рачуноводства.
  • У складу са чланом 125. тачка 5. Закона о основном васпитању и образовању. (''Службени гласник Републике Српске'', број: (81/22), право учешћа на конкурсу имају и лица која су по важећим прописима до ступања на снагу овог закона,  испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.
  • Пријем радника у радни однос извршиће се у складу са чланом 127. Закона о основном васпитању и образовању (''Службени гласник Републике Српске'' број: 81/22) и Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи („Службени гласник Републике Српске", број: 74/18 и 26/19).
  • Уз потписану пријаву на конкурс од стране кандидата, потребно је доставити сљедећу документацију:

 

  1. Извод из матичне књиге рођених или овјерену копију личне карте.
  2. увјерење о држављанству.
  3. Овјерена фото-копија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.
  4. Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.
  5. Одговарајућа лиценца у складу са законом којим се уређује књиговодствена – рачуноводствена област.
  6. Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.
  7. Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца.
  8. Љекарско увјерење о психофизичкој способности које не може бити старије од шест мјесеци које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.
  9. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, школа ће прибавити службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа,
  10. Увјерење о подацима из Посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, школа ће прибавити за изабраног кандидата службеним путем, а прије заснивања радног односа.
  11. Увјерење да против кандидата није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, кандидат је дужан доставити.
  12. Уколико се ради о кандидату из категорије члана породице погинулог борца,  ратног војног инвалида и борца Одбрамбено- отаџбинског рата кандидат је дужан доставити и документацију за одређивање предности у случају да два или више кандидата имају једнак број бодова и то:
    1. Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.
    2. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.
    3. Увјерење општинског/градског органа надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.
  • Учесници конкурса су дужни доставити оригинале или овјерене копије свих докумената.
  • Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.
  • Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса поставити на огласну таблу школе.
  • Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју.
  • Уколико се кандидат не појави на тестирању или интервјуу, сматраће се да је одустао од пријаве на конкурс.
  • Тестирање кандидата ће се обавити у просторијама ЈУ Основне школе ,,Доситеј Обрадовић",  30. 05. 2023. године у 09:00 часова.
  • Пријаве са потребним документима доставити лично или путем поште на адресу: ЈУ Основна школа ,,Доситеј Обрадовић", Академика М. Бегића 1, 75247 Корај.
  • Конкурс остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања путем Завода за запошљавање у Бијељини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана