Знање и љепота карта за Доху

Драгана Келеч
Знање и љепота карта за Доху

Бањалука - Представници "Шератона" из Дохе у петак су обавили интервјуе са 45 кандидата који су аплицирали за разне послове у овом луксузном хотелу.

Програм и офис менаџер у агенцији "Коузон" Јована Везмар рекла је да се за послове у ланцима овог свјетски познатог хотела пријавило око 300 људи из свих дијелова БиХ.

- Све пристигле пријаве данима смо разматрали и филтрирали како бисмо изабрали најбоље кандидате. Акценат приликом одабира био је на познавању енглеског језика, комуникацији, изгледу и на крају смо позвали око 100 људи, од којих је њих 45 дошло на интервује - истакла је Везмарова. Према њеним ријечима, сви кандидати су квалитетни.

- Средином августа биће финални извјештај ко је прошао за које радно мјесто, а већ за два-три мјесеца најуспјешнији добијају уговоре за посао - нагласила је Везмарова и додала да се одлазак оних који добију запослење очекује у септембру, гдје ће у ланцима хотела "Шератон" морати да прођу обуку.

- "Шератон" је реномирани свјетски ланац хотела, а сви они који прођу радно искуство од двије године у њему имаће далеко веће шансе да се запосле у најлуксузнијим фирмама широм свијета - истакла је Везмарова.

Један од кандидата Маја Дивковић дошла је у Бањалуку из Тузле у нади да ће добити посао у "Шератону".

- Оглас за овај посао видјела сам на интернету, и одмах сам одлучила да конкуришем за администрацију. Знам да је конкуренција јака, али се надам да ћу успјети да прођем - истакла је Дивковићева, која већ има искуства у раду у далеким земљама, јер је двије године у Авганистану.

Додала је да је интервју трајао свега десетак минута, у којима су представници "Шератона" кандидате на енглеском језику питали углавном о њиховом ранијим пословима.

И Тахиба Нукић стигла је из Тузле како би аплицирала за посао у "Шератону".

- Очекивања су велика, али видјећемо шта ће бити, с обзиром на то да се пријавило веома доста младих и квалитетних људи - нагласила је Нукићева.

Плате до 2.000 евра

Послодавац обезбјеђује мјесечну плату, плус бакшиш, визу и трошкове авионске карте, смјештај, оброке у току радног времена, превоз од куће до посла, здравствено осигурање, плаћен годишњи одмор (21 дан), висококвалитетне тренинге и могућност за напредовање. Просјек плата зависи од позиције и крећу се од 300 до 2.000 евра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана