Витинки “зелено свјетло” за преузимање Витаминке

nezavisne.com
Витинки “зелено свјетло” за преузимање Витаминке

Сарајево - Конкуренцијски савјет БиХ дао је зелено свјетло компанији “Витинка” за преузимање бањалучког предузећа “Витаминка”, сазнају “Независне”.

“Оцјењује се допуштеном концентрација на тржишту производње и продаје освјежавајућих безалкохолних негазираних пића у Босни и Херцеговини која ће настати стицањем контроле путем повезаних привредних субјеката”, наводи се у саопштењу савјета.

Подсјећамо, писмо о намјерама двије компаније су потписале 18. априла, а којим сагласно констатују да постоји обострана заинтересованост за стицање контроле над “Витаминком”, укључујући и могућност формирања друштва са посебном намјеном.

Према ранијем писању медија, “Витинка” планира да измири обавезе „Витаминке” те да прошири производњу у дјелатности безалкохолних пића, односно производње сокова.

Већински власник бањалучког предузећа је Креис-индустриехандел са власничким удјелом од 76,6 одсто. Колико ће за тај пакет акција бити издвојено новца за сада се само нагађа.

Иначе, “Витаминки” у посљедњих неколико година не иде најбоље. Прошлу годину су завршили са губитком од 2,4 милиона марака, чиме се акумулирани губитак у посљедње двије године попео на око 4,6 милиона КМ. Узрок тога виде у недостатку сировине и радне снаге.

Прича је слична и ове године, јер су у првом кварталу пословали са минусом од 906.211 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана